https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Unieke wandelroute met nutteloze borden duikt op in Ieper

Zo'n bordje kan binnenkort aan jouw (Ieperse) gevel hangen. (foto Kamiel De Bruyne)
Bert Vanden Berghe

Eind november vindt een zogenaamde ‘nutteloze borden’-wandeling plaats in Ieper. Bedenker Kamiel De Bruyne is nu op zoek naar leuke locaties in de Ieperse binnenstad.

Kamiel De Bruyne werd wereldberoemd in Vlaanderen toen hij ‘Sorry voor alles’ bedacht. Dat programma leverde hem een Emmy én een Rose d’Or op. In het dagelijks leven werkt hij achter de schermen van televisie, maar met de regelmaat van de klok bedenkt hij ook leuke projecten. Tijdens de lockdown richtte hij de ‘Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden’ op, waarbij hij kleine vergulde plakkaatjes met een absurde tekst ophangt aan een gevel. Er is slechts één bedoeling: de nietsvermoedende passant een glimlach bezorgen.

Kamiel, die overigens Brugse roots heeft, bedacht ook een wandeling langs die plakkaatjes. De eerste editie vond plaats in Ninove en ondertussen staat er ook eentje op het programma in Hoogstraten. Maar hij doet dus ook Ieper aan, meerbepaald eind november

De bordjes hebben slechts één bedoeling: de mensen aan het lachen krijgen. (foto Kamiel De Bruyne)
De bordjes hebben slechts één bedoeling: de mensen aan het lachen krijgen. (foto Kamiel De Bruyne)

Kamiel is daarom dus op zoek naar gebouwen en woningen waar hij op deze wandelroute een bordje aan de deur mag hangen. Dat gebeurt overigens kosteloos. Wie onderdeel uitmaakt van de wandelroute, hoeft daar ook niets speciaals voor te doen. De bordjes worden geplakt met doorzichtige lijm, waardoor er geen gaten moeten geboord worden. De bordjes zouden al zeker blijven hangen tot de volgende zomer.

Wie zich wil opgeven, kan dat doen via www.toerismeieper.be/nutteloos.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.