Unieke tijdslijn over Groote Oorlog in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

In het kader van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog heeft het Torhoutse stadsbestuur geïnvesteerd in een unieke digitale tijdslijn, die gratis geraadpleegd kan worden en dag na dag weergeeft wat er in de Groote Oorlog gebeurd is.

De geschied- en heemkundige kring Het Houtland heeft de inhoudelijke invulling geleverd. Het project werd gecoördineerd door Jef Vackier (foto). Hij heeft met zorg bepaald wat er in de tijdslijn vermeld wordt. Hij plaatste alles in de door de stad aangekochte Tiki-Toki-software en zocht voor bij zijn korte, maar krachtige tekstjes passende foto’s, wat niet altijd eenvoudig was.

Torhout, België en Europa

Er is één tijdslijn per oorlogsjaar voorzien en zopas werd deze van 1914 voorgesteld. De geïnteresseerden kunnen ze via de website van de stad raadplegen : www.torhout.be/wo1. Er wordt telkens korte informatie gegeven over wat er op een bepaalde dag honderd jaar geleden aangaande de oorlog gebeurd is en dit op drie locatieniveaus : in Torhout (groen), in België (rood) en in Europa (blauw).

Omdat de tijdslijn digitaal is, kan ze 24 op de 24 uur geraadpleegd worden en is ze ook vlot aanpasbaar. Wie nog specifieke informatie, documenten en/of foto’s heeft over WO I in Torhout kan contact opnemen met Jef Vackier via jozefvackier@hotmail.com.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier