Unieke reünie La Cuenta op de 37ste Skalulfeesten in Lendelede

De werkgroep Skalulfeesten Lendelede: achteraan van links naar rechts: Benjamin Vandenbussche, Louis Vandeburie, Ewout Rosseel, Tom Kerckhove en Jens Denorme; vooraan Lotte Spillebeen, Ines Vanhaverbeke, Ytse Detavernier. (foto CLY) © (foto CLY)
Redactie KW

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus vinden de 37ste Skalulfeesten plaats op de Oude Gemeentekoer en in Jeugdhuis Skalul. “We konden opnieuw een kwalitatieve line-up samenstellen. Bovendien is er speciaal voor de Skalullers een eenmalige reünie van ‘La Cuenta’, de Limburgse band die er op onze eerste en vele volgende edities bij was, maar er drie jaar geleden mee stopte”, zeggen voorzitter Lotte Spillebeen en Jens Denorme van de werkgroep Skalulfeesten.

Voor alle duidelijkheid: de Skalulfeesten worden georganiseerd door de Werkgroep Skalulfeesten, uiteraard gesteund door de raad van beheer van het jeugdhuis en met de steun van de gemeente en vele sponsors. Lotte Spillebeen is voorzitter van de werkgroep. Verder maken volgende leden daarvan deel uit: Ines Vanhaverbeke, Benjamin Vandenbussche, Ewout Rosseel, Tom Kerckhove, Louis Vandenburie, Itse Detavernier en Jens Denorme.

“Jongeren die de handen uit de mouwen willen steken op de dagen van de Skalulfeesten vinden we nog vrij gemakkelijk, jonge gasten die zich gedurende enkele maanden voor de organisatie van de feesten willen inzetten, worden steeds schaarser”, zeggen Lotte en Jens. “Dit jaar telt onze werkgroep 8 leden. Na een evaluatie van de vorige Skalulfeesten begonnen we al in oktober van vorig jaar met de 36ste editie met de bedoeling minstens evengoed en zelfs nog beter te doen dan vorig jaar. De Skalulfeesten 2018 waren een topeditie, zowel muzikaal als qua opkomst (een 1.500 à 1.600 feestvierders, red.).”

jong en minder jong

Volgens Lotte en Jens zijn de Skalulfeesten er voor jong en minder jong. “De vrijdag is vooral voor de jongeren en dan gaan we meer de commerciële toer op met deejays als ‘2 KG HOOFDVLEES, die recent nog op het Dranouter Festival stond. De zaterdag kunnen zowel jongeren als de iets ouderen zich amuseren. Voor de kinderen is er om 14.30 uur op de Oude Gemeentekoer een gratis optreden van ‘The Ghost Rockers’ van Studio 100 en Ketnet. Een topact dankzij de gemeente Lendelede! ‘s Avonds is er een eenmalige reünie van de Limburgse band ‘La Cuenta’. Die waren er al bij op de allereerste editie van de Skalulfeesten en zijn de jaren erop meerdere keren teruggekomen. We mogen gerust zeggen dat ze groot geworden zijn dankzij de Skalulfeesten. Drie jaar geleden is de band gestopt, maar voor de Skalulfeesten willen ze wel nog een keer samenkomen. Zaterdagavond een niet te missen optreden!”

Afsluit

De zondag is er dan nog het Bierpongtornooi met de oud-leiding van de Chiro Sint-Nico. Ooit was er de zondagavond nog comedy in Den Tap, maar blijkbaar was dat geen goede zaak voor de stand-up comedians. De jongeren waren, na een weekend feesten en een zondagnamiddag meedoen aan een beerpongtornooi, minder fris en attent om nog naar de grappen van de comedians te luisteren. Vandaar dat er nu al enkele jaren geen comedy meer is. Zondagavond sluiten de Skalulfeesten af met een afterparty… tot in de late uurtjes.

Line-up

Zaterdag 23 augustus op de Koer: van 19 tot 21 uur: Dj VNDLS (winnaar van de DJ Contest); van 21 tot 23 uur: Gud Vibez; van 23 tot 1 uur: 2 Kg Hoofdvlees; van 1 tot 3 uur DJ Veste; afterparty in Skalul met Full On.

Zaterdag 24 augustus op de Koer: van 19 tot 20.30 uur: La Cuenta; van 21tot 22.15 uur: Radio Spandex; van 23 tot 0.45 uur: Thönder; van 1 tot 3 uur Deejay Mr. T; afterparty in Skalul met Herman Heuning.

Zondagnamiddag 25 augustus op de Koer: Beerpongtoernooi XL met de oud-leiding Chiro St.-Nico; afterparty in Skalul met Kev’n Kartch en dj Overgank featuring Coulibaly.

Een combiticket kost voor leden van Skalul 15 euro, voor niet-leden 17 euro. Een ticket voor de vrijdag kost in voorverkoop 5 euro, aan de deur 8 euro; de zaterdag betaal je 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Je kan ze bestellen via Facebookpagina Skalulfeesten en www.skalulfeesten.be. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier