Unieke kans om in de Brugse binnenstad te zwemmen

Redactie KW

Zwemclub De Brugse IJsberen hield zaterdag in de Lange Rei opnieuw een zwemdoortocht. De enige mogelijkheid om nog eens in de Brugse binnenstad te zwemmen.

Ruim tweehonderd competitiezwemmers en een groot pak recreanten voor deelname aan de zwemjogging doken in het water voor een tocht van een kilometer in het historisch centrum van Brugge. De Brugse zwemdoortocht was ook dit jaar als een manche gekoppeld aan het BK open water 1.000 meter. Er was een mooie opkomst, circa dertig zwemmers meer dan vorig jaar. De competitiezwemmers konden de laatste punten in het criterium sprokkelen. Er werd bij zonnig weer en een watertemperatuur van om en bij de negentien graden in verschillende golven volgens leeftijd in vrije slag en in schoolslag gestart, nabij de Gistfabriek. De aankomst was traditiegetrouw aan de Carmersbrug.

In competitie bij de dames senioren D in vrije slag tikte Katrien Delaender (Brugse Zwemkring) als eerste aan in 12.35″. De zwemster uit Sint-Kruis won de week eerder ook al in Oostkerke en maakt zich op voor het BK senioren in bad, halfweg november in Charleroi. Haar clubgenoot Hein Ardenoy uit Lichtervelde werd tweede in dezelfde categorie bij de heren in 12’58”. Carla Devriese (ROSC) uit Bredene zwom het snelst bij de dames senior E in 15’02”. Philip Thuyn en Nathalie Deboyser zorgden bij de organiserende club BYK voor winst op de 1.000 meter schoolslag: 18’20” en 18’05”. Bij de jeugd was er winst voor Ruben Moreel (BZK) bij de cadetten in schoolslag (17’17”).

(ACR – foto ACR)