Unieke escape room in Oostende: ontsnap eens uit een voormalig bankkantoor

'Quarantaine' beleef je met aangepaste kledij. Op de foto zien we Matthias Feyen, Bart Van Even, Birgitte Desaever en Jona Bultinck. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Sinds enkele maanden is Oostende een nieuwe escape room rijker. Met het geniaal bedachte ‘Quarantaine’ maakt Timescape in de Torhoutsesteenweg 195 het verschil.

Ontsnappen uit het ziekenhuis, zeker wanneer je leven ervan afhangt: wie wil dat niet? Met die insteek daagt Tommy Deslypere je uit voor een intrigerend ontsnappingsspel vol valstrikken en doordenkers. Wij namen de proef op de som. Zonder al te veel geheimen prijs te geven: Timescape garandeert een uitdagend spel waarbij out of the box denken een must is.

75 minuten

Uniek is dat deelnemers 75 minuten de tijd hebben om te ontsnappen. “Met die aanpak willen we er vooral voor zorgen dat onze spelers de kans krijgen om zich effectief te bevrijden. Om en bij de 50 procent van de kandidaten kon tot dusver ontsnappen in minder dan 60 minuten. Een ruime meerderheid vindt zeker de weg naar de uitgang binnen de aangegeven 75 minuten. Teamwork is extra belangrijk in ons spel”, zegt Tommy.

Bovendien is de kamer ingenieus opgebouwd waarbij het spel in een handomdraai kan aangepast worden voor groepen tot tien personen. Deelnemers wanen zich alleszins in een echte ziekenhuiskamer. ‘Quarantaine’ is aangekleed met zorg voor decoratie en accessoires.

De geschiedenis van het gebouw zorgt voor een meerwaarde als spelelement

Dat Timescape zich net buiten het stadscentrum bevindt, hoeft geen nadeel te zijn. Integendeel, de uitvalsbasis bevindt zich in een uniek pand. “Vroeger was hier een bankkantoor gehuisvest. De geschiedenis van het gebouw zorgt voor een meerwaarde als spelelement. De bestaande ‘Quarantaine’ wordt trouwens nog uitgebreid met een extra lokaal waardoor we tot 14 spelers kunnen ontvangen”, weet Tommy.

Tweede kamer

Voer voor statistici: de snelste ontsnappingstijd staat voorlopig op een kleine 39 minuten. “Die groep had al flink wat escape rooms achter de rug. Ik zie hun record niet zo snel gebroken worden”, lacht de zaakvoerder.

Zaakvoerder Tommy Deslypere.
Zaakvoerder Tommy Deslypere.© MF

Om en bij de honderd groepen vonden reeds de weg naar Timescape. Volgend jaar kunnen die ieder op hun beurt terugkomen, want Tommy werkt aan een nieuwe escape room. “In februari 2019 hopen we onze tweede kamer te openen. In een illuster Aziatisch oord zal je moeten ontsnappen aan een dreigende aanval”, licht Tommy Deslypere tot slot een tipje van de sluier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.