Uniek project strijdt tegen kansarmoede in Roeselare

Ben Mussely, Gerrit Demolder, Anneleen Santens en Motenavoorzitter Bart Wenes. © Stefaan Beel
Peter Soete

Sint-Idesbald en Motena hebben dankzij de filantropische stichting Pelicano een unieke samenwerking op het getouw gezet. Medewerkers van het Therapeutisch Zorgpunt N krijgen middelen om kwetsbare leerlingen ter plaatse en zelfs thuis te begeleiden.

“Onze leerlingen vragen veel zorg en die zorg wordt alsmaar complexer en neemt toe”, gaat Buso-directeur Ben Mussely van start. “Wij hebben zelf heel veel expertise in huis maar kunnen toch extra zorg gebruiken. Maar vaak was dat niet altijd betaalbaar voor ons en zeker ook niet voor de ouders van onze leerlingen.”

“Deze kwetsbare leerlingen geraken letterlijk en figuurlijk soms niet bij de therapeut. En dankzij de stichting Pelicano kunnen wij zelf ter plaatse gaan in de school en zelfs bij de leerlingen thuis in de vakantieperiodes”, aldus Anneleen Santens, directeur van het Therapeutisch Zorgpunt N.

“Dat is echt een schoolvoorbeeld van 100 procent optimale geïntegreerde zorg”, zegt Gerrit Demolder, directeur Onderwijs van Sint-Idesbald.

“En het is een unieke samenwerking omdat Pelicano voor het eerst een aanvraag van een school en een zorgbedrijf steunt. Pelicano wil het verschil op lange termijn maken. Daarom wordt een Pelicanokind gesteund tot hij of zij een diploma heeft behaald en sterk genoeg is om op eigen benen te staan en een goede kans maakt om het te redden in de maatschappij.” (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier