Uniek: pas bevallen mama’s dragen zelfde naam én delen kamer op materniteit

De twee Bianca's Vandenberghe zijn trots op hun gezin. V.l.n.r. Bennie Lefilon, Bianca uit Oostrozebeke met hun zoontje Jasper, Bianca uit Waregem met dochtertje Alice en Jürgen Devos. © Joke Couvreur
Philippe Verhaest

In de Izegemse Sint-Jozefskliniek is Bianca Vandenberghe liefst twee keer bevallen. Geen tweeling, maar wel twee verschillende dames met exact dezelfde naam en ook nog eens dezelfde kamer delen. “We hadden meteen een klik”, glimlachen ze.

Een primeur voor de Sint-Jozefskliniek in Izegem en hoogstwaarschijnlijk viel het ook nog in geen enkel ander ziekenhuis in Vlaanderen voor: twee net bevallen mama’s met exact dezelfde naam die ook nog eens dezelfde kamer op de materniteitsafdeling delen.

Bianca Vandenberghe (26) uit Waregem beviel er op zondag 5 januari van Alice. Samen met haar partner en papa Jürgen Devos (33, klusjesman) biedt ze hun dochtertje, die bij de geboorte 2,4 kilo woog en 46,5 centimeter mat, de beste zorgen.

We zullen telefoonnummers uitwisselen en Facebookvrienden worden. We blijven contact houden

Groot was haar verbazing echter toen twee dagen later, op dinsdag 7 januari, nóg een Bianca Vandenberghe intrek nam in haar kamer. De 27-jarige Oostrozebeekse werd mama van Jasper. Hij woog bij de geboorte 4 kilo en was 51,5 centimeter groot. Haar vriend Bennie Lefilon (30, elektricien) en zusje Mabelle (4,5) wijken ondertussen geen moment van de zijde van Jasper.

Even schrikken

“Het was inderdaad schrikken toen we ontdekten dat ik een naamgenote als roommate had”, glimlacht Bianca uit Oostrozebeke. “Bovendien zijn we allebei ook als poetsvrouw aan de slag. Hoe groot is de kans? We hadden wel meteen een klik. Sowieso heb je als kersverse mama al heel veel te vertellen, maar onze zelfde naam zorgt voor dat tikkeltje extra. Zowel Jasper als Alice zijn wolken van baby’s. We mogen onze beide handen kussen. En ook onze partners konden het de voorbije dagen goed met elkaar vinden.”

De Waregemse Bianca mag vandaag het ziekenhuis verlaten en thuis een warm nestje maken voor Alice. “Maar niet vooraleer we telefoonnummers uitgewisseld hebben en elkaar op Facebook hebben toegevoegd. We zullen zeker contact blijven houden!”

Uniek: pas bevallen mama's dragen zelfde naam én delen kamer op materniteit
© JOKE COUVREUR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier