Uniek: Brugs Belfort kleurt roze tijdens uitverkochte Kerstloop

Redactie KW

De vierde Kerstloop in Brugge baadde vrijdagavond in het roze. Heel wat deelnemers liepen zich met roze accenten in de kijker. De trend zette zich zelfs verder op het Belfort, dat voor de gelegenheid roze belicht werd. Zo steunde de organisatie Think-Pink, dat meer aandacht vraagt voor de strijd tegen borstkanker.

“Voor dit technische hoogstandje kregen we de steun krijgen van Eandis. Zij voorzagen de 67 lampen van de nodige kleurfilters”, aldus organisator Ivan Degrieck. Met 5.000 deelnemers aan de start is de Kerstloop van Brugge uitgegroeid tot een bijzonder evenement. “De Brugse binnenstad, de kerstmarkt en uiteraard lopen voor het goede doel zorgen voor een unieke sfeer.”

Roze kerstmutsen

“In de weken voor de start beslisten al 350 deelnemers om een roze kerstmuts op te zetten”, vertelt Heidi Vansevenant, voorzitter van Think-Pink.Vanavond kwamen daar nog flink wat kerstmutsen bij. Elke deelnemer die voor een roze accent zorgde, kon op ‘t Zand dankzij de fotowedstrijd van Think-Pink mooie eindejaarsprijzen winnen.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier