Uniek: AZ Damiaan verwelkomt drie Charlies in even veel dagen

V.l.n.r.: Iris Moerman en Robby D'Hulst, Valérie Gevaert en Davy Bonny en Gillian Lowyck zijn trots op hun Charlies, die in één week geboren werden in AZ Damiaan in Oostende. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

What’s in a name? Deze week werden in drie dagen drie Charlies geboren in het AZ Damiaan in Oostende. Nochtans een niet zo vaak voorkomende voornaam. “Het gebeurde sowieso nooit eerder dat hier drie kindjes met exact dezelfde naam en exact dezelfde schrijfwijze geboren werden in drie dagen”, zegt de hoofdvroedvrouw van de kraamkliniek. Het gaat om twee jongetjes en een meisje.

De eerste Charlie zag op 25 januari het levenslicht. De baby van Gillian Lowyck, medewerkster van De Krant van West-Vlaanderen, en haar man Davy Bonny uit Oostende woog bij de geboorte 2,490 kg en mat 48,5 cm. “Charlie vinden wij gewoon een mooie naam. Het is een naam die je niet veel hoort, dus dachten we dat we een eerder unieke naam hadden gekozen. Niet dus”, lacht het koppel. “De naam kwam in het vizier, toen Gillian zo’n 14 weken zwanger was. We waren het snel eens, Charlie zou het worden.”

Maar niet alleen Gillian en Davy lieten hun keuze op Charlie vallen. Ook Robby D’Hulst en Iris Moerman uit Bredene waren van hetzelfde gedacht. “Toen we de naam hoorden, wisten we het meteen dat het een kanshebber was”, lachen Robby en Iris. “Via het internet zochten we wat namen op en zo legden we een lijstje aan. Daaruit kozen we dan de mooiste namen en Charlie bleef uiteindelijk over. Al wisten we eigenlijk meteen dat dat de naam was die we wilden. Dat er drie Charlies in drie dagen tijd geboren zouden worden, hadden we nooit kunnen denken. Maar we hebben daardoor zeker geen spijt van onze keuze.” Charlie D’Hulst werd geboren op 27 januari en woog bij de geboorte 3,560 kg en mat 50 cm.

Meisje

De derde Charlie is, in tegenstelling tot de eerste twee Charlies, een meisje. Het is het dochtertje van Niels Tratsaert en Valérie Gevaert uit Oostende en werd geboren op 28 januari. “We zagen de naam voorbijkomen in Married at first sight, een tv-programma. Een dame die mee deed aan het programma heette zo. We vonden het een mooie naam en besloten onze dochter zo te noemen”, vertelt mama Valérie. “De naam komt niet zo frequent voor, en al zeker niet voor een meisje. Niet te geloven dat er nu drie Charlies geboren worden in dezelfde kraamkliniek. Nochtans zat die naam al lang in ons hoofd. Maar ergens zijn we toch uniek, want onze baby is een meisje.” . Charlie Tratsaert woog bij de geboorte 3,290 kg en mat 50 cm. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier