Uniek art project ‘We are Sinners’ was schot in de roos

Karlen Crea samen met Ivan Vandycke van Slagerij Vandycke die ook aan de actie deelnam. (foto DM)
Redactie KW

Creatieve handelaars en kunstenaars sloegen na de lockdown de handen in mekaar. De spaaractie Insanity Art-Sins-12 Senses werd met 61 participerende handelaars en meer dan 19.000 volgers op de sociale media een succes.

Sam De Rycke, Karlen Crea en Kenneth Vanmassenhove pakten vanaf 1 juli uit met een uniek art project dat steun en hulp bood aan lokale handelaars: ‘We are Sinners’.

“Het concept van de spaaractie was een samenwerking tussen drie partners: Insanity Art, 7Sins en 12 Senses. Het hield een samenwerking in met 7 artiesten die elk een serie van gelimiteerde 7 Sins Gin Art Bottels brachten. De artiesten gaven in juli en augustus live sessions bij diverse handelaars in Knokke”, aldus Karlen Crea. “Het concept van ‘We are Sinners’ was simpel. Via een spaarkaart bij participerende handelaars kregen klanten één stempel per aankoop van 50 euro. Klanten met 10 stempels of een volle spaarkaart konden een exclusieve Art Gin Bottle winnen.”

“Op onze websites werden alle 61 deelnemende handelaars vermeld. Elk kregen de beloofde social media aandacht door Insanity Art ondersteund door ‘The Live Sessions©?’. Bij diverse deelnemende handelaars zoals het Porsche Centre Knokke, Must Have Knokke, Maison Estelle, Point de Vue… gingen onze artiesten live aan het schilderen wat zorgde voor extra visibiliteit in Knokke. De Art Bottles werden eveneens te koop aangeboden in 12Senses art gallery.”

Stempel per 25 euro

“Met 61 deelnemende handelaars werd de actie een succes. Toch één minpuntje”, zegt Karlen Crea. “Heel wat klanten begonnen te sparen maar bij heel wat mensen raakte de spaarkaart niet vol. Eén stempel per 50 euro was duidelijk te hoog gemikt. In de toekomst leggen we de lat op één stempel per 25 euro. Heel wat handelaars, zoals het Casino Knokke, schonken onze Art Bottles als relatiegeschenk aan hun klanten.”

Straks tijdens de eindejaarsperiode zullen de Art Bottles en Insanity Art in Knokke terug te zien zijn in een nieuw art concept maar dan in een limited edition. Dat betekent dat we straks mikken op vijf artiesten en vijf plaatselijke handelaars. Daarbij pakken we uit met nieuwe artiesten zodat de Art Bottles een uniek gegeven blijven. Enkele namen die we straks mogen verwachten zijn Nitra Art, Hendrik Gardyn, David Kuppens en andere verrassende artiesten.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier