Unanieme motie tot behoud van de kraamafdeling van AZ Delta Menen

© SLW
Stefaan Lernout

Kasper Vandecasteele (SP.A) diende in de gemeenteraad een motie in tot het behoud van de kraamafdeling van AZ Delta Menen. Hij gaf daartoe een aantal argumenten zoals het feit dat 25 procent van de geboortes die er plaatsvinden van kinderen zijn die uit kansarme gezinnen komen.

En dat de kraamafdeling specifieke expertise heeft opgebouwd om deze kinderen extra kansen op een goede start te geven. “Menen heeft een uitstekende samenwerking met het ziekenhuis, Kind & Gezin, het OCMW, gynaecologen en vroedvrouwen”, stelde raadslid Vandecasteele. “Bovendien voldoet de kraamafdeling van Menen aan de huidige normering. De afdeling heeft een enthousiaste en competente verpleegkundige en medische bestaffing en werkt met eigentijdse en gespecialiseerde apparatuur.”

Sterk signaal

Hij nodigde de gemeenteraad uit om unaniem deze motie goed te keuren. Wat de oppositie meteen en vol overgave deed, gevolgd door applaus op alle banken. Benieuwd of het besluit van minister Maggie De Block, die eerder de studie die aanleiding gaf tot het voorstel tot sluiting positief ontving, daardoor zal beïnvloed worden. Het is sowieso een sterk signaal vanuit de gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier