Ultrakid Johannes gaat voor ‘Den Halven van Damme’

‘Ultrakid’ Johannes Balbaert uit Blankenberge gaat een nieuwe uitdaging aan ter voorbereiding op de Ultraman Challenge in 2020. Samen met zijn kompaan Nico De Neef neemt hij zaterdag deel aan ‘Den Halven Van Damme’.

Nico en Johannes. © WK

Nico en de twaalfjarige Johannes, die als peuter verlamd raakte door een verkeersongeval, zijn volop aan het trainen voor de grote uitdaging in Israël volgend jaar in maart. Voor de Ultraman Challenge moeten ze als tandem immers tien km kunnen zwemmen/bellyakken, 420 km fietsen met een tandem/handbike en 84 km samen lopen/rollen. De trainingen verlopen goed, maar zijn intensief: Johannes en Nico deden deze zomer ook al mee aan de kwarttriatlon van Latem, de sprinttriatlon van Gent en de halve triatlon van Deinze.

Dappere Johannes wil met zijn deelname aan de Ultraman Challenge aantonen dat ook mensen met een beperkingen een grote sportieve prestatie kunnen neerzetten, dat ze meetellen en een meerwaarde kunnen leveren aan de samenleving. “Mooi om te zien hoe een jongen van twaalf in een rolstoel het beste uit zichzelf haalt, en hoe een topsporter rekening houdt met een jongen met een beperking. Nico en Johannes zijn ondertussen naar elkaar toe gegroeid en vormen echt al een uitstekende tandem”, zegt Johannes’ vader Jurgen Balbaert.

Nico en Johannes samen aan het werk.
Nico en Johannes samen aan het werk.© WK

De halve triatlon van Damme, ook wel bekend als ‘de clash der titanen’, is een van de oudste triatlonwedstrijden in Vlaanderen en ook de laatste van het seizoen. Wie zaterdag wil gaan supporteren: Nico en Johannes starten om 13.30 uur. Je kan het duo ook steunen met een bijdrage op BE29 7360 5738 5264 (op naam van Ultrakid) want de deelname aan de Ultraman Challenge is een dure onderneming. “Een duofiets kost gauw 7.000 euro, een duwrolstoel 6.000 euro, een bellyak of buikkajak 900 euro en dan moet alles nog aangepast worden voor Johannes. Daarnaast hebben we een alle-terrein-rolstoel nodig, en de reis en medische ondersteuning moeten natuurlijk ook nog betaald worden”, aldus vader Balbaert.

Ketnet volgt het duo tijdens hun voorbereidingen. Het hele avontuur is ook te volgen op hun eigen Facebookpagina en op de website www.ultrakid.be.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.