Ultim Events haalt concessie fandorp EK voetbal 2020 binnen

Het EK-fandorp keert terug naar het 't Zand. (a-foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bruggelingen Ward Benoit en Wout Vandersteene van Ultim Events zijn door stad Brugge aangewezen als organisatoren voor het fandorp tijdens het Europees Kampioenschap voetbal van 12 juni tot 12 juli. In het verleden toonden ze, toen tevergeefs, ook al interesse. Nu trekken ze wel aan het langste eind. “We zijn heel tevreden”, zegt Wout Vandersteene.

De Rode Duivels en hun deelname aan de eindrondes van Europese en wereldkampioenschappen, het blijft een bijzonder populair gegeven dat veel volk op de been brengt. En dat beseft ook het Brugs stadsbestuur. Vorig jaar werd beslist om opnieuw een aanbesteding uit te schrijven voor de organisatie van een fandorp met groot scherm waarop de wedstrijden van ‘onze jongens’ tijdens het Europees kampioenschap te volgen zijn.

De periode waarin geïnteresseerde organisatoren een dossier kunnen indienen, is intussen afgelopen en op voorstel van de jury – die bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale politie en van de betrokken stadsdiensten – duidde het college bvba Ultim Events van de Bruggelingen Ward Benoit en Wout Vandersteene als organisator aan. In het verleden toonde deze organisatie ook al interesse in de organisatie van het Rode Duivels-fandorp in Brugge, tevergeefs, maar nu trekken ze dus aan het langste eind.

Ultim Events

Eind vorig jaar stond in deze krant al te lezen dat ook Ward Devriese, samen met een grote Gentse evenementenorganisator, zich kandidaat zou stellen als organisator voor het EK-fandorp. Ward Devriese was, samen met zijn kompaan Philippe Leloup, eigenlijk de pionier in Brugge voor wat betreft het uitzenden van de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm. Het begon met een soort proefproject waarbij, op de Markt en op de Burg, barragewedstrijden werden uitgezonden en sindsdien was het duo betrokken bij alle WK- en EK-eindrondes sinds 2014. Philippe Leloup had al laten verstaan dat hij het WK 2020 aan zich zou laten voorbijgaan, waarna Ward Devriese met een andere zou in zee gaan voor een groots WK-fandorp op ‘t Zand. Maar het stadsbestuur kiest nu voor Ultim Evens.

“Naar die eindrondes wordt echt toegeleefd”

“We zijn bijzonder verheugd met deze kans. De Rode Duivels zijn een fantastisch product en naar die eindrondes wordt echt toegeleefd”, zegt Wout Vandersteene van Ultim Events. “Nu kunnen we er nog niet te veel over zeggen want het is allemaal nog pril. Natuurlijk hebben we wel al plan, dat moest ook wel want in ons ingediende dossier moeten we al een en ander verduidelijken. Maar daar zal naarmate we dichter bij het evenement komen nog wel wat aan veranderen. Intussen hebben we wel al een eerste gesprek met de politie achter de rug, onder meer over de aanpak van de mobiliteit, toch wel een heel belangrijk aspect.”

Ultim Events geniet een ruime bekendheid als evenementenorganisator. Het bedrijf is de jongste jaren erg actief op het vlak van retro-evenementen zoals de Holy 90’s party en Lengendary 90’s. Ultim Events was vorig jaar ook betrokken bij de organisatie van de grote ‘Student Welcome’ in Brugge, traditioneel de start van het academisch jaar. Ward Benoit, die dus straks samen met zijn kompaan Wout Vandersteene het EK-fandorp mag organiseren, is al jarenlang een bekende naam in de evenementenwereld. Al op erg jonge leeftijd liet hij, onder meer met het concept ‘Suburb Soundz’, het Entrepot vollopen met fuifgangers. Ward Benoit is ook de man achter het Elements Festival, een populair dance- en house-evenement dat zes keer plaatsvond maar bij de laatste twee edities, in 2014 en 2015, onder vuur kwam te liggen wegens drugs- en andere incidenten. Het zorgde indertijd voor een wat verzuurde relatie tussen de organisator en stadsbestuur en politie.

Entrepot

Ook medeorganisator Wout Vandersteene is op vele fronten actief. De man zetelt in de raad van bestuur van Het Entrepot, is betrokken bij musicalproducties via Team Jacques vzw en is ondervoorzitter van sportclub Olympic Brugge. Wout engageert zich ook op politiek vlak en was kandidaat op de CD&V-lijst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Voor wie het nu al in de agenda wil zetten, dit zijn de wedstrijden van de Rode Duivels in de groepsfase van het EK: België-Rusland op 13 juni om 21 uur; Denemarken-België op 18 juni om 18 uur en Finland-België op 22 juni om 21 uur.


Alle wedstrijden, ook als de Belgen doorstoten naar de achtste finale, kwartfinale, halve finale en hopelijk finale, worden getoond op ‘t Zand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier