Ulrike uit Roeselare werkt in toeristisch Portugal: “Het is hier niet het wilde westen”

Ulrike voelt zich goed en veilig in de Algarve: “Het is hier allesbehalve het wilde westen, zoals voorgesteld.” (gf)
Thomas Dubois

Portugal kleurde als een van de eerste landen opnieuw rood op de coronakaart. Duitsers gingen massaal op de vlucht en ook de Britten blijven thuis. Een harde dobber voor de toeristische sector en dus ook voor de Roeselaarse Ulrike Koether die er actief is in tal van toeristische projecten. “Portugal is veel meer dan Porto en Lissabon”, vertelt ze.

Ulrike Koether (37) verruilde 4,5 jaar geleden Roeselare voor het zonnige Portugal. “Ik miste de natuur en besloot om naar het buitenland te trekken, uiteindelijk ben ik in Portugal beland”, aldus Ulrike die we voor haar vertrek onder andere leerden kennen dankzij Berm en Föhn, twee projecten waar ze zich volop in kon uitleven. In de Algarve smeet ze zich op verschillende toeristische projecten, zo begeleidt ze onder andere wandel- en dagtrips. In normale omstandigheden heeft ze meer dan haar handen vol, maar ook daar stak corona een stokje voor. “Toerisme is hier enorm belangrijk en net die sector heeft flinke klappen gekregen.”

Het leek even beter te gaan tot de coronakaart in Portugal plots opnieuw rood kleurde. “Dat komt vooral door besmettingen in grootsteden zoals Porto of Lissabon. Daar is het inderdaad de verkeerde kant aan het uitgaan, maar waar wij zitten is dat zeker het geval niet en dat frustreert mij enorm. Portugal is veel meer dan die steden, er zijn heel wat gebieden waar je in alle rust en veiligheid kunt genieten. De Algarve, in het zuiden van Portugal, is daar een perfect voorbeeld van. Het is hier echt niet het wilde westen, zoals het in België wordt voorgesteld. Hier wonen de mensen ver van elkaar en is er voldoende natuur waar je je veilig kunt bewegen, maar door die rode kaart worden heel wat mensen afgeschrikt om naar hier te komen.”

“In België lijkt het wel alsof we hier in het wilde westen leven”

“Je moet natuurlijk zelf ook de nodige verantwoordelijkheid tonen. Wie in een grootstad de drukte opzoekt loopt veel meer risico dan naar hier te komen. Ik voel me hier alvast super veilig.”

Veel Nederlanders

“Het is hier nu een pak rustiger dan het normaal zou moeten zijn. Er zijn momenteel veel Nederlanders, nog meer dan normaal lijkt het wel, maar normaal zit het hier vooral vol met Britten maar die blijven allemaal weg door de strenge reisregels. Ik werk ook nog in een lodge en sinds kort regent het daar ook annuleringen. Ik probeer niet bij de pakken te blijven zitten en mik nu vooral op trips met lokale bewoners. Dat is nodig ook, want je moet toch iets van inkomsten hebben, het water staat naderhand aan de lippen. Ondertussen blijf ik vol goede moed verder doen, een andere mogelijkheid is er toch niet.”

Door de coronacrisis is het ondertussen al een hele tijd geleden dat Ulrike nog naar België kon komen. “In september zal het een jaar zijn. Ik zou kunnen terugkeren, maar ik ontzie me de hele regeling met testen en dergelijke meer. Dan wacht ik liever nog even, achteraf zal ik de schade meer dan inhalen!”

Volg Ulrike via www.facebook.com/kikitripsportugal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten