Uitverkoop bij Deceuninck-Quick.Step zorgt voor stormloop

Bij de vorige edities was het een stormloop. Ook dit jaar stonden de eersten al aan te schuiven om 7 uur. Om 8 uur stonden er al honderden klaar. © SLW
Stefaan Lernout

Het einde van het wielerseizoen is het moment voor de grote kuis. Dat mag in het geval van wielerploeg Deceuninck-Quick.Step letterlijk genomen worden. Het betreft hier voor alle duidelijkheid niet de renners, maar wel het toebehoren dat het magazijn vult. Dat gaat in de uitverkoop zodat er plaats is voor nieuwe wieleraccessoires. Hoewel ‘accessoires’. In de aanbieding zijn ook kaders, wielen, materiaal voor tijdritfietsen, twee crossfietsen van Stybar, rollen, een werkstand… Maar dus ook de kleinere zaken zoals brillen, helmen en heel wat vrijetijdskledij.

Het is de derde keer dat het team deze uitverkoop organiseert in de magazijnen in Wevelgem. Bij de vorige edities was het een stormloop. Ook dit jaar stonden de eersten al aan te schuiven om 7 uur. Om 8 uur stonden er al honderden klaar.

De Kouterstraat en alle straten in de buurt stonden vol met wagens. Heel wat Franse geïnteresseerden, maar in de mensenmassa hoor je alle dialecten door elkaar. West-Vlaams, Limburgs, Oost-Vlaams en Antwerps. “Het is het beste van het beste materiaal”, verklaart Simon Michaux uit Westerlo. “Ik kom voor wielen, maar ik betwijfel of er nog wat rest.” Zijn twijfel is terecht, er staan al honderd wachtenden voor hem. En zoveel wielen zullen er niet zijn.

Om 8.15 uur worden de voorste hekkens geopend. Een stormloop zoals op de Black Friday solden begint. Om toch maar vooraan in de rij te staan. Als de deuren dan effectief opengaan om 8.30 uur stromen er nog altijd mensen toe. De aantrekkingskracht van de Wolfpack is indrukwekkend groot. Een ding is zeker, de mecaniciens zullen tegen deze avond tevreden op lege rekken kunnen kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=LFnml0AHROg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier