Uitverkochte voorstelling in Veurne rond thema ‘dementie’ met Carry Goossens

Carry Goossens, Manu Jacobs, Anne De Winne, met Directeur Zorgcentrum Marc Dekervel, referentiepersoon Dementie Ter Linden Lesley Vansteenkiste, schepen Guido Hoste en het organisatieteam. (foto MVO)
Redactie KW

De voorstelling ‘Vergeet me niet’ met Carry Goossens was in een mum van tijd uitverkocht. De 300 aanwezigen in Dienstencentrum De Zonnebloem zagen een beklijvend, emotioneel, maar ook grappig verhaal dat dementie bespreekbaar maakt. Acteurs Carry Goossens, Manu Jacobs en Anne De Winne vertelden het verhaal van Herman, die besluit in zijn kelder te gaan wonen. Het enige gezelschap dat hij krijgt, is dat van zijn kleinzoon Stan en zijn nieuwe vriendin: Dementie. ‘Vergeet mij niet’ stemde het publiek tot nadenken over het begrip en over de gevolgen van dementie.

Veurne wil zich engageren als dementievriendelijke gemeente, waarin personen met dementie en mantelzorgers blijvend kansen krijgen om zich te ontplooien. Belangrijk aandachtspunt daarbij is dat mensen met dementie hun autonomie en sociale identiteit kunnen behouden, vooral in hun vertrouwde omgeving.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Uit recente berekeningen blijkt dat in Veurne het aantal personen met dementie met 56% zal toenemen. Dat betekent dat er in Veurne in 2035 ongeveer 500 personen met dementie zullen worden geconfronteerd. 70% van de personen met dementie woont thuis en wil daar ook blijven wonen. Deze realistische voorstelling laat iedereen kennismaken met dementie, een thema waar we allemaal mee worden geconfronteerd.” (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier