Uitvaartcentrum Desmet opent op nieuwe locatie in Dentergem: “Afscheid nemen na werkuren”

Wendy Ducellier en Frederick Desmet in de rustgevende aula. © Nele
Redactie KW

Frederick Desmet (37) en Wendy Ducellier (32) openden vol trots hun gloednieuw uitvaartcentrum. Ze namen het uitvaartcentrum over van Stefaan Desmet, de vader van Frederick, en brachten enkele nieuwigheden aan.

“Ruim 40 jaar geleden begon mijn vader Stefaan met het verzorgen van uitvaarten”, vertelt Frederick. “Hij deed dat in combinatie met de bekende meubelzaak Desmet in Wakken. Ik groeide in de sector op en leerde vooral ook om mensen in moeilijke momenten te helpen. Ik hielp 20 jaar mee in de zaak van mijn vader en deed de nodige ervaring op. Wendy was twaalf jaar zorgkundige in het woonzorgcentrum Mariaburcht in Dentergem. Samen met Wendy besloot ik om het uitvaartcentrum Desmet voort te zetten. We deden dat voordien nog in de huidige vorm met het funerarium in Waregem bij Uitvaartzorg Amez. Dat liep vlot, toch besloten we om ons eigen uitvaartcentrum te openen en dat op een volledig nieuwe locatie in de Wontergemstraat 79 in Dentergem.”

Nieuwe aula

Het grote voordeel is dat ze alle mensen in de wijde omgeving een nog betere service kunnen aanbieden. “We werken volgens het concept van alles onder één dak. Wij nemen alle regelingen aangaande een overlijden voor onze rekening. Dat is een aangifte bij overlijden, regeling begraafplaats, regeling crematie en noem maar op. We verzorgen ook het rouwdrukwerk. Ook de voorafregelingen gebeuren hier en zo weten de nabestaanden wat er hen juist te doen staat. Bij ons kan men zelfs terecht voor een uitvaartverzekering. De overledenen kunnen hun laatste groet ontvangen in onze ruime groetkamers.”

We werken volgens het concept van alles onder één dak

Het meest in het oog springend is de nieuwe aula. “We kozen voor een gezellige ruimte die rust brengt. Uitvaartdiensten kunnen er plaatsvinden en er zijn 350 zitplaatsen. Een grote troef is dat er een afscheidsdienst naar de avond toe kan geregeld worden. Dat kan bijvoorbeeld na 18 uur wanneer de meeste mensen niet meer uit werken moeten. We gebruiken de nieuwste audiovisuele technieken om iedereen de beste geluids- en beeldkwaliteit te bieden. De traditionele diensten in de parochiekerken blijven wij uiteraard ook verzorgen, maar de voorkeur gaat toch meer en meer uit naar een mooi verzorgde auladienst. We verzorgen ook een rouwreceptie, koffietafel of taartbuffet. Dat kan in onze huiselijke ruimte met terras. In onze winkel kan je allerhande accessoires vinden en een toonzaal met kisten.”

Succesvolle opening

Achter de schermen is het vaak hard werken. “We hebben een ruime verzorgings- en opbaarkamer die ons toelaat om de overledenen met alle nodige technieken te kunnen verzorgen. We doen vooral ook het nodige om in alle rust en eerbied afscheid te kunnen nemen van de geliefde persoon. Medemensen bijstaan en helpen in moeilijke en triestige momenten geeft ons enorm veel voldoening.”

Het openingsweekend werd een groot succes. “Zowat 1.200 mensen kwamen een kijkje nemen. Het deed ons heel veel deugd om positieve reacties te horen”, besluit Frederick Desmet.

(Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier