Uitvaart van Philip Cracco moet ‘schoon feestje’ worden

De begrafenis van Philip Cracco, zaterdag 11 januari in Knokke, moet een laatste ‘schoon feestje’ worden. Dat was de uitdrukkelijke wens van de betreurde ondernemer.

Philip Cracco met zijn Aisha. © Benny Proot

Wijlen Philip Cracco (57) heeft zelf de hand gehad in zijn begrafenis. Het was zijn uitdrukkelijke wens dat er na de uitvaartplechtigheid een fijn herdenkingsmoment zou zijn. Een select kransje genodigden en vrienden zal uitgenodigd worden om samen met de naaste familie anekdotes op te halen en herinneringen aan Philip te delen. En zoals het bij feestjes van Philip paste, zal het de genodigden zeker niet aan exquise hapjes, topwhisky en goede sigaren ontbreken. Zelfs na zijn overlijden komt er nog ‘een schoon feestje’, zoals hij zijn evenementen steevast noemde.

Uitvaart van Philip Cracco moet 'schoon feestje' worden

Op de officiële rouwbrief van Philip Cracco staat ook zijn naam zoals die op zijn geboorteaangifte staat: ‘Philiep’. Zelf kon hij wel lachen met die anekdote. Zijn grootvader gaf Philip na de geboorte aan op het stadhuis en de brave man had waarschijnlijk iets te veel gevierd. Zo werd het officieel Philiep, met een ‘e’ erbij op een vreemde plaats. Dat bleek niet altijd een voordeel, want Philip had eens een vliegtuigticket gekocht op naam van Philip Cracco, de naam die hij trouwens zijn hele leven heeft gebruikt, en bij de controle van zijn pas en vliegtuigticket duurde het toch een hele tijd vooraleer men hem aan boord liet…

Philip Cracco overleed maandagavond aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.