Uitstel in proces tegen onthaalmoeder uit Langemark

De rechtbank van Ieper heeft donderdag het proces tegen Patsy V., de onthaalmoeder die terechtstaat voor slagen en verwondingen aan vijf kinderen, uitgesteld. Tijdens een vorige zitting werd een deskundige aangesteld. De rechtbank wacht nog op het rapport van dat bijkomend onderzoek.


Onthaalmoeder Patsy V. uit Sint-Juliaan moet zich voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden voor slagen en verwondingen. Een jongentje van vier maanden belandde in het ziekenhuis met het shaken-babysyndroom. Zijn ouders waren ervan overtuigd dat de oorzaak enkel kon gevonden worden in de kinderopvang. De verdediging pleitte tijdens de vorige zitting, eind januari, echter dat niets uitsloot dat de baby het syndroom had opgelopen in de fietskar waarmee hij naar de opvang gebracht werd.

De rechter stelde toen een deskundige aan om de precieze oorzaak van het shaken-babysyndroom vast te stellen. het onderzoek naar de fietbak loopt nog. Patsy V. moet zich ook verantwoorden voor slagen en verwondingen aan vier andere kindjes.

De zaak wordt voortgezet op 26 maart.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.