Uitslaande brand verwoest volledige opslagloods in Lichtervelde

Redactie KW

Zondagochtend rond 8.30 uur ontstond een hevig brand in een loods van een landbouwer langs de Kapellestraat in Lichtervelde.

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling, al snel stond de volledige loods in brand. De brandweerpost van Lichtervelde kreeg versterking van naburige posten om de brand te blussen. Door de snelle inzet van de brandweer kon overslag naar de woning van landbouwer, die dicht bij de loods stond, vermeden worden. De woning en de loods waren enkel verbonden met een sas, de brandweer slaagde erin om ook de brand daar tegen te houden zodat overslag vermeden werd. De volledige loods, waar voornamelijk klein werkmateriaal en stro lagen opgeslagen, is volledig uitgebrand. De brandweer vroeg al snel extra tankwagens van post Wingene en Ardooie om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen.

Na een uur was de brand onder controle en kon de brandweer beginnen met het nablussen. Met behulp van een mobiele graafkraan werden enkele muren afgebroken en werd geleidelijk al het smeulende stro en ander materiaal naar buiten getrokken. Bij de brand vielen gelukkig geen wonden. De Kapellestraat en de Vandewallestraat werden afgesloten voor al het verkeer.

Uitslaande brand verwoest volledige opslagloods in Lichtervelde

(PHD/foto’s PHD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier