UiTPAS nu ook bruikbaar voor Kuurnse jeugdbewegingen

Deze Kuurnse jongeren zijn blij met het systeem van de Uitpas. © BRU
Redactie KW

Ook jongeren kunnen voortaan gebruik maken van hun UiTPas bij hun Kuurnse jeugdbeweging. Onder meer KSA Ambroos, KSA Leiezonen, Chiro Kierewiet, Chiro St-Michiel en Chiro Kiekeboe gaan in zee met UiTPas. Dit zorgt er alvast voor dat jongeren die in het bezit zijn van een UiTPas kunnen genieten van heel wat voordelen en interessante kortingen bij hun jeugdvereniging.

“Vanaf komend werkjaar kan je bij alle Kuurnse jeugdbewegingen terecht met je UiTPas”, vertelt Burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Het idee leeft in Kuurne al langer om ook verenigingen de kans te geven om deel uit te maken van de UiTPas. Jongeren zijn het meest vertrouwd met digitale toepassingen en de jeugdraad bleef de hele coronaperiode samen digitaal vergaderen. In de jeugdraad werden de verenigingen warm gemaakt om een online avond bij te wonen over de UiTPas.

De regionale verantwoordelijke Jonathan Depoot slaagde erin om de vijf jeugdbewegingen enthousiast te maken.”

Korting

Wie vanaf heden inschrijft bij een van de Kuurnse jeugdbewegingen krijgt daarvoor onmiddellijk 25 punten in ruil op zijn UiTPas. Die punten kunnen later omgeruild worden voor kortingen of voordelen. Wie recht heeft op kansentarief, hoeft minder diep in de portemonnee te tasten voor het inschrijvingsgeld.

De overige 80 procent wordt verdeeld tussen de gemeente Kuurne en de jeugdbeweging zelf. Wie nog niet in het bezit is van een UiTPAS kan er zich een aanschaffen voor drie euro in de bibliotheek, de sportdienst of de vrijetijdsdienst. Heb je recht op het kansentarief, dan stap je even binnen in het sociaal huis. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier