Uitleenpakket als alternatief voor de G-Sportdag

© (Foto WO)
© (Foto WO)
Redactie KW

De Gewestelijke Sportwerking (GSW) regio Wervik, Wevelgem, Menen en Ledegem zet zich al jarenlang in om mensen met een beperking aan te zetten tot sporten. De jaarlijkse G-Sportdag is daarvan één van de initiatieven. Helaas Corona gooide vorig jaar roet in het eten en dit jaar is het niet anders.

Daarom zocht men binnen de GSW naar een alternatief, dat vond men en men werkte het ook verder uit. Er werd een uitleenpakket samengesteld met curling matten, boccia materiaal, alle attributen om een atletiek meerkamp te organiseren (zoals kogelstoten, verspringen, estafetteloop), bounceball sticks en een online dansfilmpje. “Ze hebben bijgevolg alles voorhanden om er een sportieve week van te maken, elk kan individueel sporten maar aan de hand van opdrachtfiches en instructies kunnen de begeleiders alle deelnemers op hun niveau aansporen tot bewegen en eventueel ook sporten in groep. Dat is de keuze van elk van de instellingen die het pakket gedurende een kleine week aangeboden krijgen.” Aldus Glenn Veekens van de sportdienst Menen.

Het uitleenpakket wordt aangeleverd door de Sportdienst Wevelgem en door Sport Vlaanderen. De Pelikaan mocht dus de spits afbijten maar daarna wordt het uitleenpakket doorgeschoven in deze volgorde naar Eigen Woonst Menen, Atelier aan de Leie in Wervik, De Fakkel in Wervik De Villa Vip in Wevelgem om te eindigen bij ’t Ferm in Ledegem. Toch worden ook de plannen om een heus sportfeest te organiseren niet opzijgeschoven. Als het kan hoopt men op vrijdag 29 oktober toch nog een fysiek sportfeest te organiseren in Wevelgem en op 25 september organiseert de GSW ook nog Snowtuben voor mensen met een beperking in Ice Mountain in Komen. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.