Uitkijken naar de lente en het tulpenweekend

©MICHAEL DEPESTELE
©MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

Op zaterdag 20 en zondag 21 maart 2021 geven de stad Poperinge en Rotary Poperinge officieel het startschot van de lente in de Hoppestad. Dat zal gebeuren met een opvallende tulpenplukactie op de Grote Markt.

Voor het eerst zal er, pal voor het stadhuis, een tulpenveld aangelegd worden met tulpen in verschillende kleuren. Inwoners van Poperinge zullen zich op voorhand kunnen inschrijven om op 20 of 21 maart een bos tulpen te komen plukken.

Symbolische bijdrage

Schepen van groenbeheer Ben Desmyter (CD&V): “Al snel na de eerste lockdown werden plannen gemaakt om samen met Rotary Poperinge een tulpenplukweekend te organiseren. We willen hiermee alle Poperingenaars een hart onder de riem steken na de voorbije moeilijke maanden. Met de tulp als symbool kunnen we op een creatieve manier de komst van de lente inluiden , hopelijk ook een stap richting opnieuw een aangenamer samenleven.”

Voor het stadhuis zullen 40.000 tulpen met bol opgesteld worden. Wie zich op voorhand inschrijft, kan tijdens het Poperings tulpenplukweekend voor een symbolische bijdrage van 1 euro een bos van 15 tulpen komen plukken. Een bos bloemen voor in de huiskamer of om cadeau te geven aan iemand die hen nauw aan het hart ligt. De symbolische bijdrage gaat integraal naar enkele lokale sociale doelen. “Met dit initiatief dragen we dus verder bij tot een warm Poperinge”, aldus schepen Ben Desmyter.

Rotary Poperinge

Het tulpenweekend is een samenwerking tussen het stadsbestuur en Rotary Poperinge. De stad ondersteunt het event financieel en logistiek, Rotary Poperinge neemt de praktische organisatie voor haar rekening. Het is niet voor het eerst dat Rotary Poperinge een sociaal event op gang trekt in de thuishaven. Voorzitter Rotary Poperinge Geert Dewulf: “De voorbije jaren organiseerde Rotary al heel wat acties in Poperinge.”

“In 2012 en 2014 werden al tulpen geplant, gekweekt en verkocht om zo meerdere lokale sociale projecten extra financieel te kunnen ondersteunen. In 2016 en 2018 organiseerden we onze ‘Duck Race’ langs de Vleterbeek en het stadspark. Uiteraard behielden we die sociale insteek.”

Bloemen als bedanking

“Ook in 2020 wilden we een actie voorzien, maar dat bleek niet evident omwille van het coronavirus. Door deze crisis willen we ons in 2021 richten op een warm en creatief event. Al snel vonden we met de stad Poperinge een enthousiaste partner voor het organiseren van het tulpenplukweekend.”

Met dit laagdrempelig initiatief willen we de Poperingenaars wat moed geven na de vele moeilijke maanden en danken voor de volgehouden inspanningen. Een bos bloemen past hier perfect bij.” De organisatie hoopt om tegen de tweede helft van februari meer praktische informatie bekend te kunnen maken. (AH/foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier