https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uitkerke kermis krijgt definitief groen licht

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Wie Uitkerke zegt, zegt Uitkerke Kermis: het eerste weekend van september staat jaarlijks bij heel wat inwoners met stip aangeduid op de agenda. Dit jaar vindt het gebeuren plaats op 3, 4 en 5 september. De lokale veiligheidscel gaf de organisatie definitief groen licht.

Het is zoals bekend de nieuwe handelsgebuurtekring Actief Uitkerke, die de organisatie van de rommelmarkt en enkele extra activiteiten dit jaar in handen neemt. Deze handelsgebuurtekring is een initiatief van de drie Uitkerkse cafés: Willem Tell, St. Amand en ’t Klein Cafeetje. “Zij zijn de verbindende kracht die Uitkerke, samen met de andere handelaars, weer meer op de kaart wil zetten”, zegt schepen voor Kermissen Benny Herpoel (N-VA). “Uitkerke Kermis is voor veel inwoners ongetwijfeld een van dé hoogtepunten van het jaar. Dit verbindende project van de nieuwe handelsgebuurtekring, is dan ook van groot belang in coronatijden. Fijn om te zien dat de lokale handelaars de handen in elkaar willen slaan en samen een frisse wind laten waaien door Uitkerke. We wensen hen alle succes toe met hun toekomstige activiteiten.”

Bij deze editie van Uitkerke Kermis wordt de hele buurt betrokken: er werd een parcours uitgestippeld voor de volledige omgeving, zodat er een constante circulatie van bezoekers is. Sport- en jeugdverenigingen krijgen een plaatsje op het kerkplein en in de Ruiterstraat, in de Zwarte Leeuwstraat is er kermis, in Park De Craene strijkt de multiculturele specialiteitenmarkt Fiesta Europa neer.

Voor een goede spreiding zal de rommelmarkt dit jaar een vernieuwd parcours volgen in de vorm van een lus, via de Jeanne Vande Puttelaan, Kerkstraat, Dumonstraat, Rerum Novarumstraat, Uitkerkestraat, Evendijk West, Blankenbergse Dijk, Tiendepark, Kerkstraat (de kant met de oneven nummers richting Brugge) tot de Zwarte Leeuwstraat. In het Tiendehof zal vzw de Weide Kijk present zijn met boerderijdieren, er zullen springkastelen staan alsook een heuse streekproductenmarkt. Dixiebandjes zullen tussen de verschillende locaties

voor de nodige ambiance zorgen en er zal ook mogelijkheid zijn tot deelname aan een rondrit met huifkar door de straten van Uitkerke. De Willem Tell, St. Amand en ‘t Klein Cafeetje zullen zelf ook enkele activiteiten organiseren. Dit programma volgt later.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.