De uitgeweken Tieltenaar verhuisde in 2001 naar de States. Hij heeft er één grote passie: het luchtruim verkennen met zijn parapente. Deze week verpulverde hij zijn eigen afstandsrecord, door zomaar eventjes onafgebroken 362 km bij elkaar te vliegen, goed voor een luchttochtje van zo'n tien uur.

I made an incredible 362 km flight yesterday!!! Personal record, as well as a new Belgian national distance record. Longest flight I ever made... Almost 10 hours in the air!!! Incredible, unbelievable Quixadaaaaaaaa!In 5 days here, I flew over 1000km in total!Posted by Koen Vancampenhoudt on donderdag 10 december 2015

"Op vijf dagen tijd heb ik in Quixada, in het noordoosten van Brazilië, al meer dan duizend kilometers bij elkaar gevlogen", zegt hij op Facebook. "De tocht waarbij ik 362 km aflegde, is de langste die ik ooit maakte en is meteen ook een Belgisch afstandsrecord." Geniet nog even mee van deze sfeerbeelden. (FJA)

De uitgeweken Tieltenaar verhuisde in 2001 naar de States. Hij heeft er één grote passie: het luchtruim verkennen met zijn parapente. Deze week verpulverde hij zijn eigen afstandsrecord, door zomaar eventjes onafgebroken 362 km bij elkaar te vliegen, goed voor een luchttochtje van zo'n tien uur. "Op vijf dagen tijd heb ik in Quixada, in het noordoosten van Brazilië, al meer dan duizend kilometers bij elkaar gevlogen", zegt hij op Facebook. "De tocht waarbij ik 362 km aflegde, is de langste die ik ooit maakte en is meteen ook een Belgisch afstandsrecord." Geniet nog even mee van deze sfeerbeelden. (FJA)