Uitgebreide mondmaskerplicht in Nieuwpoort vanaf paasvakantie

Ook in de winkelstraten is een mondmasker verplicht.©KURT DESPLENTER BELGA
Ook in de winkelstraten is een mondmasker verplicht.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Vanaf zaterdag 3 april moet iedereen vanaf 13 jaar tussen 8 en 19 uur een mondmasker dragen in de Nieuwpoortse winkelstraten, op de Zeedijk, het staketsel en de volledige wandelpromenade.

Deze aangepaste mondmaskerplicht zal ook na de paasvakantie blijven gelden. Daarnaast dient iedereen het circulatieplan op deze locaties te volgen zoals op de grond aangeduid. Extra stewards zullen bezoekers blijven wijzen op de geldende maatregelen. Dat heeft burgemeester Geert Vanden Broucke beslist om de stijgende coronacijfers te doen keren.

Uitzonderingen

Er zijn enkele uitzonderingen op deze mondmaskerplicht. In onderstaande situaties is het dragen van een mondmasker niet verplicht:

• tijdens verplaatsingen met de auto, gemotoriseerde voertuigen;

• tijdens het fietsen;

• tijdens intensieve sportactiviteit (wel bij wandelen);

• tijdens werkzaamheden die een zware fysieke inspanning vergen;

• tijdens eten en drinken;

• wie over een medisch attest beschikt dat stelt dat een mondmasker dragen niet kan.

Burgemeester Geert Vanden Broucke rekent op ieders verantwoordelijkheidszin: “In de paasvakantie en op mooie lentedagen verwachten we heel wat bezoekers. Om ieders veiligheid te garanderen, nemen we extra maatregelen. Wij rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin om deze goed op te volgen. Dit is noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Alle informatie over de verstrengde maatregelen kunt u raadplegen via www.nieuwpoort.be. Wie vragen heeft over de Nieuwpoortse coronamaatregelen kan op weekdagen ook terecht bij de coronalijn van de Stad: tel. 058 22 44 05 of infocorona@nieuwpoort.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.