Uitgebreide kerstmarkt trekt van Tramstraat naar centrum van Tielt

We herkennen v.l.n.r. Pieter Breyne (Kernwinkelgebied), Bart Santens (voorzitter Tieltse Kerstmarkt) en Koen Desmet (Kernwinkelgebied) stellen het kerstweekend. © SDT
Redactie KW

Op zaterdag 7 en zondag 8 december worden de Markt van Tielt en de centrumstraten helemaal omgetoverd tot Winter Wonderland. De Tieltse Middenstand en het Kernwinkelgebied hebben de handen in elkaar geslagen om er een echt feestweekend van te maken met een kerstmarkt rond de Hallentoren.

Het vorig jaar vernieuwde concept blijft behouden, maar de kerstmarkt trekt wel van de Tramstraat naar het centrum én het aantal kraampjes breidt uit van 13 naar 20. “De kerstmarkt rond de Hallentoren wordt al jaren georganiseerd door de Tieltse Middenstand”, opent Bart Santens, bestuurslid van Tieltse Middenstand en voorzitter van de Tieltse Kerstmarkt. “Dit jaar hebben we een positieve en aangename samenwerking met het Kernwinkelgebied, zodat we de winkels uit de centrumstraten ook bij het gebeuren kunnen betrekken.”

“De samenwerking met de Tieltse Middenstand voor de kerstmarkt heeft als doel om het hele weekend een echt kerstdorp in het centrum van Tielt te kunnen creëren. We willen ervoor zorgen dat de mensen vlot vanuit de winkelstraten naar de kerstmarkt kunnen wandelen. De volledige zone zal ook verkeersvrij gemaakt worden”, vullen Pieter Breyne en Koen Desmet, koptrekkers van het Kernwinkelgebied, aan.

Rond de Hallentoren

“De kerstmarkt zal dit jaar rond de Hallentoren opgesteld staan. Een 20-tal kraampjes, van zowel handelaars als verenigingen, zullen tal van kerstartikelen en lekkere dingen aanbieden. De centrale tent van de Tieltse Middenstand zal ook weer aanwezig zijn. In onze gezellige tent kunnen mensen terecht om zich even op te warmen met een lekker drankje erbij. Om de sfeer op de kerstmarkt optimaal te houden, hebben we gezorgd voor gepaste versiering, kerstbomen, lichtjes en muziek. Zo zal er onder andere een live jukebox aanwezig zijn en zijn er optredens van Trotwoar en Juniper op zaterdagavond en Firestix op zondagavond. Ook vuurkorven zullen de kerstmarkt gezellig opwarmen”, vertelt Bart Santens. “Bovendien zullen de centrumstraten schitterend opgelicht worden door 70 windlichten die voor alle winkels zullen staan”, vult Pieter Breyne aan.

Er is een fotozoektocht met een mooie prijzenpot van 1.500 euro aan waardebonnen

“Vanuit het Kernwinkelgebied organiseren we tijdens de kerstmarkt ook een fotozoektocht”, vertelt Pieter Breyne. “Meer dan 30 winkels uit de centrumstraten hebben zich geëngageerd en nemen deel. In de etalages van de deelnemende winkels zullen de mensen iets moet zoeken. De formulieren voor de fotozoektocht zullen een week vooraf af te halen zijn bij de deelnemende winkels, maar uiteraard ook tijdens de kerstmarkt in de tent van de Tieltse Middenstand.”

Deelnemen aan deze fotozoektocht is bovendien gratis voor iedereen. Ingevulde formulieren moeten de deelnemers dan deponeren in de urne in de tent van de Tieltse Middenstand. Daarna krijgen alle deelnemers een gratis drankje aangeboden. “Op zondagavond om 18.30 uur zal de kerstman tien winnaars loten. Dankzij de enthousiaste winkels hebben we een mooie prijzenpot van 1.500 euro aan waardebonnen”, leggen Pieter en Koen uit.

Ballenworp

De kerstmarkt start op zaterdag om 15 uur. De officiële opening volgt om 16 uur. Om 1 uur proberen we af te sluiten. Op zondag kunnen mensen een bezoekje brengen van 14 tot 20 uur. “Naar jaarlijkse gewoonte vindt ook de ballenworp door de kerstman vanuit de Hallentoren plaats en blijft de expo van ijssculpturen gemaakt door leerlingen van het atelier beeldhouwkunst van de Stedelijke Kunstacademie behouden. Voor meer informatie verwijs ik graag naar ons Facebookevenement”, sluit Bart Santens af.

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier