Opvallend: het zijn dus niet de lokale inwoners van Knokke-Heist, maar veelal de Nederlandse toeristen die voor de overlast zorgen. De feestvierders weigeren, ondanks de vraag van de politie, om huiswaarts te keren en niet zelden krijgen de aanwezige politiemensen verwensingen naar het hoofd geslingerd.

Dinsdagnacht bleef het uiteindelijk niet bij waarschuwingen en volgden een vijftal bestuurlijke aanhoudingen. "Dat ging om mensen die als aanstokers werden aanzien en de aanwezige groep bleven ophitsen", zegt de korpschef. Helemaal nieuw is de aanwezigheid van Nederlanders tijdens de zomermaanden in Knokke-Heist evenwel niet.

Alleen is de uitgaansbuurt in de badplaats dit jaar extra beperkt, waardoor alle feestvierders samentroepen op één locatie. Ook vorig weekend waren er al problemen. Er wordt nu bekijken of er verdere maatregelen kunnen genomen worden.

Burgemeester Lippens

"We gaan een oplossing vinden, op onze manier", zegt burgemeester Leopold Lippens. "Hoe? Dat gaan we toch niet zeggen op voorhand! Het is niet zodanig moeilijk. Maar we gaan een oplossing vinden, punt aan de lijn. We zijn ermee bezig."

(MM)

Opvallend: het zijn dus niet de lokale inwoners van Knokke-Heist, maar veelal de Nederlandse toeristen die voor de overlast zorgen. De feestvierders weigeren, ondanks de vraag van de politie, om huiswaarts te keren en niet zelden krijgen de aanwezige politiemensen verwensingen naar het hoofd geslingerd. Dinsdagnacht bleef het uiteindelijk niet bij waarschuwingen en volgden een vijftal bestuurlijke aanhoudingen. "Dat ging om mensen die als aanstokers werden aanzien en de aanwezige groep bleven ophitsen", zegt de korpschef. Helemaal nieuw is de aanwezigheid van Nederlanders tijdens de zomermaanden in Knokke-Heist evenwel niet. Alleen is de uitgaansbuurt in de badplaats dit jaar extra beperkt, waardoor alle feestvierders samentroepen op één locatie. Ook vorig weekend waren er al problemen. Er wordt nu bekijken of er verdere maatregelen kunnen genomen worden. "We gaan een oplossing vinden, op onze manier", zegt burgemeester Leopold Lippens. "Hoe? Dat gaan we toch niet zeggen op voorhand! Het is niet zodanig moeilijk. Maar we gaan een oplossing vinden, punt aan de lijn. We zijn ermee bezig."(MM)