Uitbreiding Veiligheidsgebouw in Oostkamp van start

Johan De Rycke (voorzitter politieraad en burgemeester Oostkamp), Luc Vanparys (burgemeester Oostkamp), Annick Vermeulen (burgemeester Zedelgem), Eddy Vandaele (Korpschef Het Houtsche) en Mia Gobert (Secretaris) © AFr
Redactie KW

Vanavond werd in de Siemenslaan in Oostkamp de symbolische eerste steen gelegd voor de uitbreiding van het Veiligheidsgebouw, dat onderdak zal bieden aan de politie en de brandweer.

Het huidige gebouw was te klein geworden en voldeed niet meer aan de normen. “Zo is er nood aan extra verhoorlokalen“, verduidelijkt voorzitter Johan De Rycke van de politieraad van de zone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem). “Door reorganisatie binnen de zone werden meer diensten gecentraliseerd in het gebouw waardoor er nu meer mensen aan de slag zijn. Hierdoor werd ook onder andere de refter te klein. Daarnaast zijn er de jongste jaren heel wat vrouwelijke inspecteurs bijgekomen waardoor hun kleedruimte niet langer voldeed.” De werken werden eind 2016 toegewezen aan de firma Himpe uit Zedelgem. Het gebouw zal medio 2018 in gebruik worden genomen. De kostprijs bedraagt 1,5 miljoen euro. De politiezone Het Houtsche betaalt dit volledig uit eigen zak, met haar reserves die ze in de legislatuur heeft opgebouwd.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.