Uitbreiding kinderopvang De Buidel in Koekelare officieel geopend

© (Foto GC)
Redactie KW

De uitbreiding van kinderopvang De Buidel is een feit. Vandaag werd het nieuwe gebouw officieel geopend voor het publiek. De gemeente trok voor dit project 900.000 euro uit.

De Buidel werd 15 jaar geleden opgericht. “In de eerste maand al werden gemiddeld 62 kinderen per dag opgevangen. Op vandaag, na 15 jaar, is dit cijfer verder fors gestegen naar 181 kinderen. Dat is het gemiddelde, er waren uitschieters tot zelfs 244 kinderen per dag”, begint burgemeester Patrick Lansens.

Op de drukste momenten, naschools, worden in De Buidel meestal 130 tot 150 kinderen gelijktijdig opgevangen, met ook daar natuurlijk uitschieters. Maar we waren erkend voor de gelijktijdige opvang van 130 kinderen, dus er was wel degelijk een probleem. Het was niet langer mogelijk om binnen de bestaande ruimte de kinderen op een kwalitatieve manier op te vangen. Het was ook niet langer leefbaar, noch voor het personeel, noch voor de kinderen zelf. Op verschillende momenten, vooral in de verlofperiodes, moesten ook kinderen geweigerd worden, wat telkens op heel wat onbegrip stuitte bij de ouders. Wij sprongen al zeer soepel om, te soepel zelfs moeten we vandaag toegeven, met de normen. Maar normen zijn er niet zomaar en de veiligheid moet kunnen gegarandeerd worden. En dat is ook de reden waarom we twee jaar geleden beslist hebben dat we moesten uitbreiden. We hebben 900.000 euro uitgetrokken om de capaciteit van De Buidel op te voeren naar 180 kinderen.”

De nieuwbouw, een gebouw van 400 m², biedt plaats aan 50 kinderen. Begin 2019 worden nog enkele interne verbouwingen aan het hoofdgebouw gedaan.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier