https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uitbreiding en nieuwe directeur vanaf 1 januari bij wzc Sint-Anna in Eernegem

Frans Boone wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe directeur van wzc Sint-Anna. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Frans Boone wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe directeur van wzc Sint-Anna. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Vanaf midden december 2020 neemt het woon-zorgcentrum Sint-Anna een nieuwe afdeling met 13 assistentiewoningen in gebruik. De nieuwe afdeling bevat ook 60 nieuwe kamers. De geplande opendeurdag en feestelijke opening kunnen door de coronamaatregelen niet plaatsvinden.

Voor de realisatie van het bouwproject investeerde Curando ruim 16 miljoen euro. Curando staat voor het leveren van bezielende zorg thuis of dicht bij huis. Het wil een compleet en geïntegreerd zorgtraject aanbieden aan zij die het nodig hebben en erom vragen. Daarom voorziet Curando binnenkort ook thuisverpleging.

“De laatste maanden en in volle coronatijd bouwde de zorggroep Curando in Eernegem verder aan het bestaande woon-zorgcentrum Sint-Anna”, vertelt Frans Boone die op 1 januari 2021 de nieuwe directeur wordt.

“Nu de bouwwerken afgerond zijn, is de totale capaciteit van het woon-zorgcentrum 120 kamers. De site had al 16 assistentiewoningen. Daar komen er nu 13 nieuwe woningen bovenop..”

“Naast de uitbreiding op de site start Curando in Eernegem vanaf januari 2021 een gloednieuwe dienstverlening op. Met Cura thuisverpleging willen we mensen steunen in hun wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Curando zorgt zo, voor iedereen die dat wil, voor een aanbod van wonen en zorg op maat.”

Zo lang mogelijk thuis

“Het wzc speelt daarmee in op de wijzigende trend die de ouderenzorg de laatste jaren heeft ondergaan. De mensen willen inderdaad zo lang mogelijk thuis blijven en niet telkens gaan verhuizen bij het ouder worden en telkens de zorg te belastend wordt. Curando wil zo een totaal zorgpakket aanbieden met één contactpunt voor alle diensten.”

“De ingebruikname van de nieuwbouw en de assistentiewoningen en de opstart van Cura thuisverpleging zijn de kers op de taart van het levenswerk van mijn voorganger, directeur Patrick Vallé. Hij neemt eind 2020 afscheid van Sint-Anna om te genieten van zijn pensioen. Vanaf 1 januari 2021 neem ik dan definitief de rol van directeur over”, geeft Frans Boone nog mee. (RI)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.