Uitbreiding containerpark verdaagd wegens bezwaarschrift: werken lopen maanden vertraging op

Het containerpark sluit tijdelijk vanaf 1 september.
Redactie KW

De stad zit met de handen in het haar. Door een bezwaarschrift van buurtbewoner slager Vincent Cannaert kunnen de uitbreidingswerken aan het containerpark in Heule niet starten. Het dossier loopt maanden vertraging op.

De Deputatie van de Provincie zal zich nu buigen over het dossier. “Eerst is er een openbaar onderzoek. Vervolgens komt er een hoorzitting met de Stad Kortrijk als bouwheer en klager slager Vincent Cannaert. Daarna volgt een beslissing”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Team Burgemeester). “De bouwvergunning moet dan weer 34 dagen uithangen. We zijn dus afhankelijk van de snelheid van de behandeling van dit dossier door de Deputatie. Deze procedure loopt zeker maanden.

Schepen van Nette Stad Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) is niet gelukkig met het bezwaarschrift. “Door het bezwaarschrift lopen we maanden vertraging op. Het containerpark van Heule blijft open tot 1 september. Vanaf 1 september worden alle containerparken betalend“, vertelt de schepen. “De beslissing van de Deputatie valt halfweg september of zelfs later. Onze diensten zoeken naar een alternatief. We zullen hoogstwaarschijnlijk het containerpark in de Maandagweg langer openhouden. In het beste geval starten de werkzaamheden eind oktober.” (CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier