Uitbaters vakantieverblijf MarieO blikken terug op geslaagd openingsjaar: “Ze verklaarden ons goed zot”

Kelly en Roeland met hun dochtertje Marie bij het vakantieverblijf.© TVA
Kelly en Roeland met hun dochtertje Marie bij het vakantieverblijf.© TVA
Redactie KW

Precies een jaar geleden opende vakantieverblijf MarieO in de Tempelierstraat haar deuren. Je zou denken dat de coronacrisis dat eerste werkingsjaar zou verstoren, maar niets is minder waar. “Onze ligging op wandelafstand van het centrum is perfect. Veel Belgen, maar ook Nederlanders, Fransen en Duitsers weten ons te vinden”, glunderen Kelly Osaer en Roeland Opstaele.

Kelly Osaer, adviseur bij CD&V, en Roeland Opstaele, production supervisor bij Morubel in Oostende, wonen op de gelijkvloers van een woning die vroeger ingedeeld was in twee appartementen. In 2018 kochten ze het bovenste appartement waar ze een vakantiewoning van maakten. “We wilden geen oneerlijke concurrentie en zorgden meteen voor de nodige vergunningen, technische keuringen van de elektriciteit, verslagen van de brandweer en vroegen een erkenning aan bij logies Vlaanderen. Dit leverde ons vier sterren op een maximum van vijf. Dat is toch een mooie erkenning voor de geleverde inspanningen.”

Na een jaar zelf verbouwen en shoppen konden we ze de eerste gasten ontvangen. “Dit liep meteen heel goed. Niet iedereen in onze omgeving had er echter goede hoop op. ‘Wat? Reizigers ontvangen in Gistel? Jullie zijn goed zot’, klonken bijna alle eerste reacties”, glunderen Kelly en Roeland nu. “Toch zetten we door. Mét resultaat, want nu is de meest gestelde vraag: ‘Hoe gaat het met de gasten?’ Zo snel kan het dus gaan. En de bezoekers komen zowel uit Nederland, Frankrijk als Duitsland en natuurlijk ook uit eigen land. En ook nu, met de feestdagen, is het appartement verhuurd.”

Superhost op Airbnb

Ondertussen is Roeland zogenaamde ‘superhost’ op het verhuurplatform Airbnb. “Daar moet je toch al heel wat inspanningen voor doen en mag je amper negatieve commentaar ontvangen. Met de lockdown in maart moesten we verplicht sluiten. De tweede lockdown had op ons appartement minder effect. We moesten nu niet sluiten en mensen konden komen als gezin. We merken dat we vooral gezinnen met kinderen aanspreken. Ons appartement is trouwens genoemd naar onze dochter Marie. Het speelgoed waar ze nu minder in geïnteresseerd raakt, verhuist gewoon naar boven. Dit wordt geapprecieerd door de gasten.”

We verwijzen onze gasten graag door naar de lokale handelaars in Gistel

Roeland en Kelly verwijzen zoveel als mogelijk ook door naar de lokale handelaars in Gistel. “Bijvoorbeeld de beste bakker, beenhouwer, de leukste restaurants, bloemen-en geschenkwinkels geven we graag mee. We vinden dit heel belangrijk: de plekjes waar wij graag gaan, consumeren en kopen, geven we met plezier door. Dit zijn klanten die de handelaars in Gistel anders niet snel hebben. We helpen de gasten graag op weg. De eerste gasten die we mochten ontvangen kwamen uit Nederland en hadden zowaar autopech. We wezen hen dan ook door naar een garage in de buurt. We hadden dit jaar een openingsfeest gepland, maar hebben dit helaas door corona moeten uitstellen.” Kelly en Roeland verzekeren echter dat er zeker nog sprake is van een officiële opening en daarbij horend openingsfeest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier