Uitbaters ‘t Brouwershof vinden nieuw onderkomen in Rollegem: “Treuren helpt niemand vooruit”

Rudi en Sabine zochten en vonden in De Volksvriend de ideale locatie. (Foto EDB) © EDB
Redactie KW

Op 22 november verwoestte een hevige brand café-feestzaal ‘t Brouwershof in Stasegem. Eigenaars Rudi Nys en Sabine Lommens zagen hun droom in vlammen opgaan. Maar ze willen niet bij de pakken blijven zitten en trekken naar Rollegem om er De Volksvriend te openen, een café die al ruim een jaar leeg staat. Ook ‘t Brouwershof moet binnen afzienbare tijd heropgestart worden. “Opgeven staat niet in ons woordenboek”, klinkt het vertrouwensvol.

Rudi Nys (51) – beter bekend als charmezanger Rudi Winters – en zijn vrouw Sabine Lommens (48) waren net geen twee jaar bezig in ‘t Brouwershof toen het noodlot toesloeg. Een kortsluiting, veroorzaakt door de koffiemachine , zorgde er eind november voor dat het pand uitbrandde en onbewoonbaar werd verklaard. “Het café is verloren en het plafond brandde door tot in onze privé”, zucht Rudi. “Weg waren ze, al onze herinneringen. Ook in de aanpalende feestzaal was er veel roet- en waterschade. We hebben de voorbije jaren enorm veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in onze zaak en verloren in één klap alles door die brand. Ook ons hondje Gizmo overleefde het vuur niet. Hij was zo graag gezien door al onze klanten.”

Feestzaal

Rudi en Sabine wonen sinds de brand in een klein doorgangsappartementje van de stad Harelbeke. “Voorlopig zonder inkomen… Ook ons personeel is momenteel werkloos. Magalie Bovrouy en Connie Vandenbussche richtten al een succesvolle benefiet in voor ons. Daar zijn wij hen bijzonder dankbaar voor”, zegt Sabine.

Ondanks alle tegenslag zit het koppel niet stil. De voorbije weken keken ze voortdurend uit naar een leegstand café. “In Rollegem stootten we op De Volksvriend, een zaak die al meer dan een jaar niet wordt uitgebaat. Eigenlijk leunt het erg dicht aan bij ons Brouwershof“, glimlacht Rudi. “Het concept is nagenoeg hetzelfde: een gezellig café met een ruime feestzaal waar we zeker 80 mensen kunnen ontvangen.”

“We kunnen onze oude of toekomstige klanten niet in de steek laten”

Het is voor Rudi en Sabine dan ook de bedoeling is om zich definitief in Rollegem te vestigen. “We zijn hier nu volop aan het poetsen en voorbereiden om tegen begin volgende week alles klaar te krijgen. De officiële heropening van De Volksvriend staat gepland op 5 januari“, klinkt het. “We hebben onze handen dezer dagen meer dan vol.”

Twee cafés

Ook de opkuiswerken in ‘t Brouwershof startten afgelopen week. Wat de eigenaar met het Stasegemse pand zal doen, is nog niet helemaal duidelijk. “We zouden ook draag graag terug beginnen. Dat betekent inderdaad dat we twee cafés zullen runnen, maar we kunnen moeilijk onze oude noch toekomstige klanten in de steek laten. Hier in Rollegem iets beginnen om de mensen na enkele weken opnieuw achter te laten, willen we niet. Maar de klanten en de vele clubs van ‘t Brouwershof willen we evenmin in de kou laten staan.” Ook in De Volksvriend willen ze een aantal clubs onderdak bieden. “We kregen al de vraag voor een nieuwe kaartclub en het is ook de bedoeling om optredens te organiseren.” Wat zeker is: Rudi en Sabine kijken opnieuw vol vertrouwen naar de toekomst. “Opgeven staat niet ons woordenboek. In de zetel blijven zitten en treuren helpt niemand vooruit”, zegt hij. “We waren – en zijn nog altijd – kapot van wat er gebeurd is, maar we zijn doorzetters. We gaan er weer voor honderd procent tegenaan.”

(Els Deleu)

Meer info: De Volksvriend, Tombroekstraat 11 in Rollegem, 0478 11 20 49 rudiwinters@live.be

(EDB- foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.