Uitbaters saunacenter Reposa schenken 3.230 euro aan Kom op tegen Kanker

Op de foto zien we v.l.n.r.: Ronald Plovie, Véronique Comyn, Pascal Van Volsem, Kelly Vanden Broecke, Bert Van Der Auwera, Isabelle De Brauwer en Stefaan Snijkers. © GST
Redactie KW

De start van een nieuwe zaak gaat meestal gepaard met bloemen of flessen champagne, maar Kelly Vanden Broecke en Pascal Van Volsem van saunacenter Reposa in de Magerbossen in Ruddervoorde hebben gevraagd om als cadeau een bedrag te schenken voor Kom op tegen Kanker.

“Normaal komen de meeste mensen bij een opening langs met bloemen of flessen champagne. Toen zei ik tegen mijn echtgenote: “waarom niet eens iets anders”, weet Pascal te vertellen. “Bloemen verwelken en op flessen drank staat een vervaldatum, maar onze gift aan het Kankerfonds is zeker geen flater. Ik heb niets tegen bloemen krijgen en mensen moeten dit blijven doen, maar bij ons zijn er in totaal zo’n 230 mensen geweest tijdens de opening. Stel je voor dat ze allemaal bloemen mee hadden.”

“Ik ben de dag erop vroeg opgestaan omdat ik super benieuwd was hoeveel we opgehaald hadden. Het was toen 3.190 euro. De dinsdag en de donderdag erop zijn er nog twee envelopjes binnen gekomen van twee lieve juffen van de school. Ook dat bedrag heb ik direct doorgestort, waardoor de totale gift 3.230 euro bedroeg.”

De Doorzetters

Het bedrag zal via de Doorzetters doorgestort worden aan de stichting van Kom op tegen Kanker. De groep van de Doorzetters bestaat uit zevens koppels. Eén koppel, Stefaan Snijkers en Isabelle De Brauwer, is goed bevriend met de uitbaters van Reposa. De Doorzetters zelf zijn een groep vrienden van Brugge en omliggende. Sinds 2012 zet de groep zich in voor Kom op tegen Kanker, meer bepaald door deel te nemen aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker.

“Wij zijn super tevreden met deze financiële injectie. Het brengt ons een stapje dichter bij ons doel. Met de Doorzetters willen we volgend jaar met zeven ploegen aan de start komen van de 1.000 voor km Kom op tegen Kanker. “Vijf nationale teams en twee internationale teams. We engageren ons dus om 39.500 euro in te zamelen”, aldus Ronald Plovie.

“De keuze voor dit initiatief ligt mij nauw aan het hart. Ik kreeg in maart 2012 de diagnose van schildklierkanker. Ik moest mijn schildklier en één stembandzenuw inleveren, maar na een aantal operaties kan ik me weer vlot duidelijk maken. Ik nam mezelf voor dat als ik het overleef en ik kom er goed uit, dat ik me dan zou inzetten voor Kom op tegen Kanker. En zo gebeurde het ook. Ondertussen zijn we al bezig met onze achtste campagne. Zolang ik kan en onze vrienden enthousiast zijn, blijven we er mee doorgaan. De opbrengst van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker gaat onder andere naar het onderzoek tegen kanker en dat is nog altijd hard nodig.”

Bert Van Der Auwera, een vertegenwoordiger van Kom op tegen Kanker, kwam de cheque in ontvangst nemen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier