Sabine en Ludo vertrokken op 10 maart op vakantie naar het Egyptische Marsa Alam en zouden normaal gezien in de loop van deze week terugkeren. "Maar toen barstte de coronacrisis in ons land in volle hevigheid los", reageren ze. " Toen we hoorden dat alle cafés en restaurants tot 5 april dicht moesten, hebben we besloten nog wat vakantiedagen in Egypte bij te boeken. Thuis zouden we immers toch niet aan het werk kunnen."

Normaal gezien ging het koppel zondagavond terugvliegen, maar touroperator TUI liet weten dat die vlucht geannuleerd was. "Ze konden niet meteen een oplossing voorzien en ook het departement Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade konden ons niet verder helpen", zeggen ze. "Toen we online zelf naar vluchten zochten, was er de komende weken geen enkele die naar Brussel ging. De eerstvolgende vlucht die we konden boeken was zelfs voor juni. We dreigden hier dus nog lange tijd vast te zitten."

Via Duitsland terug naar ons land

Ondertussen verblijven er maar 60 van de 400 gasten meer in het Novotel waar ze logeren. "Sunweb kon wel nog een vlucht terug voor zijn klanten reserveren, maar bij TUI lukte het helaas niet meer", zeggen ze. "Gelukkig kregen we hulp van de hotelmanager, die na een hele reeks telefoontjes nog een vlucht naar Duitsland wist te reserveren. We vertrekken zaterdagnacht en landen zondag in de loop van de dag in Neurenberg. Van daaruit kunnen we de trein naar ons land nemen. Die rit zal ongeveer zes uur duren, maar dat nemen we er bij. We zullen al blij zijn dat we terug thuis raken. Vooral de telefoniekosten zijn hoog opgelopen, dus we zijn blij dat er nu toch een oplossing voor ons in zicht is." (vadu)

Sabine en Ludo vertrokken op 10 maart op vakantie naar het Egyptische Marsa Alam en zouden normaal gezien in de loop van deze week terugkeren. "Maar toen barstte de coronacrisis in ons land in volle hevigheid los", reageren ze. " Toen we hoorden dat alle cafés en restaurants tot 5 april dicht moesten, hebben we besloten nog wat vakantiedagen in Egypte bij te boeken. Thuis zouden we immers toch niet aan het werk kunnen."Normaal gezien ging het koppel zondagavond terugvliegen, maar touroperator TUI liet weten dat die vlucht geannuleerd was. "Ze konden niet meteen een oplossing voorzien en ook het departement Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade konden ons niet verder helpen", zeggen ze. "Toen we online zelf naar vluchten zochten, was er de komende weken geen enkele die naar Brussel ging. De eerstvolgende vlucht die we konden boeken was zelfs voor juni. We dreigden hier dus nog lange tijd vast te zitten."Ondertussen verblijven er maar 60 van de 400 gasten meer in het Novotel waar ze logeren. "Sunweb kon wel nog een vlucht terug voor zijn klanten reserveren, maar bij TUI lukte het helaas niet meer", zeggen ze. "Gelukkig kregen we hulp van de hotelmanager, die na een hele reeks telefoontjes nog een vlucht naar Duitsland wist te reserveren. We vertrekken zaterdagnacht en landen zondag in de loop van de dag in Neurenberg. Van daaruit kunnen we de trein naar ons land nemen. Die rit zal ongeveer zes uur duren, maar dat nemen we er bij. We zullen al blij zijn dat we terug thuis raken. Vooral de telefoniekosten zijn hoog opgelopen, dus we zijn blij dat er nu toch een oplossing voor ons in zicht is." (vadu)