Uitbaters Frituur ‘t Zuid gaan (met de hulp van de stad) op zoek naar een nieuwe locatie in Roeselare

Straks gaat Frituur ‘t Zuid tegen de vlakte voor de bouw van het nieuwe stadhuis in Roeselare. Jens Vollens, die samen met Olivier Desmet de zaak uitbaat, gaat op zoek naar een andere stek. “En we hebben hier wat verderop ook nog Markt 19. Onze klanten kunnen daar ook terecht. Prijs en kwaliteit zijn er net hetzelfde.”

Jens Vollens voor Frituur ‘t Zuid: “We weten nog niet wanneer we hier moeten sluiten.” © Stefaan Beel

In Frituur ‘t Zuid was het geen groot nieuws toen bij de voorstelling van de plannen van het nieuwe stadhuis in Roeselare bleek dat zowel bakkerij en tearoom Mahieu als Frituur ‘t Zuid moesten wijken. De panden worden straks gesloopt. “Wij waren al eerder op de hoogte natuurlijk. We zijn geen eigenaar van het pand, maar de stad heeft ook ons gecontacteerd. Ze beloofden zelfs mee op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.”

Studenten

Waar die nieuwe stek moet zijn is nog niet bekend. “Maar wel graag hier in de buurt en niet op het einde van de Zuidstraat (lacht). Hier zaten we eigenlijk ideaal. We hebben dus twee frituren die op een boogscheut van elkaar liggen, maar elk had zijn eigen publiek. Hier mikten we meer op de studenten, in Markt 19 is er ook meer plaats om te zitten, serveren we ook verse burgers, bereide gerechten, slaatjes, wraps, panini’s, broodjes… Het assortiment is er iets uitgebreider, maar de prijs van de producten is er hetzelfde.”

“Met Frituur ‘t Zuid zaten we op de ideale locatie”

Wanneer ‘t Zuid effectief de deuren moet sluiten weet Jens nog niet. “Maar van dat moment zullen onze klanten dus ook in Markt 19 terecht kunnen.” Op dit moment staat Jens mee in frituur ‘t Zuid, terwijl zijn zakenpartner Olivier Desmet Markt 19 mee draaiende houdt. “Door de sluiting van de horeca zijn de meeste van onze zaken dicht. In onze frituren kun je nog komen afhalen, maar het gros van ons personeel zit dus tijdelijk werkloos thuis.”

100 personeelsleden

En dat personeel is een groep van om en bij de 100 mensen. “Naast de twee frituren hebben in Roeselare ook nog Huyze Desmet en Vespaz 1 op de Grote Markt, Vespaz 2 en ‘t Kasteeltje Rumbeke, Vespaz 4 (Mammoetcenter). In Kortrijk en Kuurne hebben we dan na Muze, Mezzo Mezzo en Food Avenue. In totaal dus tien zaken.”

Straks neemt Jens ook afscheid van Frituur ‘t Zuid met toch wat pijn in het hart. “We waren tevreden over hoe het hier draaide. Qua locatie zaten we top dichtbij heel wat scholen. We hadden ook een vast cliënteel opgebouwd. We hadden hier ook een overdekt terras, dat we dan misschien naar Markt 19 kunnen verhuizen. Maar dat zijn zaken voor de nabije toekomst.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.