Uitbaters café De Boltra nemen maatregelen ter harte: “Gezellig en volks café”

(foto RV)
Redactie KW

Ook volkscafé De Boltra aan de Zandbergstraaat in Kruiskerke kreeg het zwaar te verduren door de coronacrisis. Sinds de heropening doen uitbaters Marleen Vindevoghel en Luc Van Laecke er alles aan om de opgelegde maatregelen strikt na te leven.

Marleen en Luc zorgden voor de optimale opstelling van tafels en stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar. Het café, met vast terras en twee tenten, kan plaats bieden aan ruim 90 klanten, zittend aan een tafeltje.

“We hadden heel wat activiteiten gepland. Samen met Marc Vandaele hadden we een aantrekkelijk programma samengesteld voor de kleine kermis en de driedaagse grote kermis van begin september met onder meer optredens van Vlaamse artiesten zoals Chris Clark en Jason Bradley. Ook de dagreis in mei, met een volle bus, kon niet doorgaan. In de voorbereiding hadden we heel wat energie gestoken”, aldus Luc Van Laecke.

Andere aanpak

“Sinds de heropening op 9 juni vergt de uitbating van ons café een compleet andere aanpak. We volgen alle regels streng op, want we zijn ons bewust van wat cruciaal is: de gezondheid van iedereen. Onlangs nog kwam hier een ruime groep op bezoek. We hebben hen meteen gewezen op de plicht van maximum 5 personen per tafel en tafels samenschuiven mag niet meer. De wekelijkse kaartnamiddag op dinsdag is geannuleerd, hier gewoon wat vertoeven en consumeren mag wel. Klanten mogen ook niet aan de toog zitten, wat impliceert dat de mensen nagenoeg allemaal buiten plaatsnemen. Voor ons is dat meer werk en afstand voor de bediening. Op drie plaatsen is ontsmettingsgel voorzien. De politie kwam zelfs al eens poolshoogte nemen, maar alles was in orde.”

Registratie

“We zijn aangenaam verrast: de klanten nemen de strikte regels ter harte. Bij het binnenkomen dragen ze een mondmasker, gaan direct zitten en nemen pas dan het mondkapje af. Soms vragen de mensen ons gewoon eerlijk en vriendelijk hoe het moet. Ook de registratie van één persoon per tafeltje verloopt vrij vlot. Niemand weigert, ook onze vaste klanten moeten zich aan de regels houden. Iedereen is namelijk begaan met zijn eigen gezondheid en met die van de andere klanten. Ondanks alles proberen we het hier gezellig en volks te houden, zoals voordien”, besluiten Luc en Marleen.

“Zowel voor de kleine als de grote kermis stonden heel wat activiteiten gepland”

De nieuwe fietstocht ‘Rij Rond Ruiselede’ van 36 km lang is nog te genieten tot eind augustus. Tijdens die tocht passeer je langs De Boltra, ideale plaats voor een rust- en drinkmoment. Het gezellig café is op zondag open vanaf 10 uur en op weekdagen vanaf 14 uur, maandag is sluitingsdag. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier