Uitbaters broodjeszaak Maxice: “Brugsesteenweg in Roeselare lijkt nu wel een spookstraat”

Myriam De Guffroy en Kris Godderis in hun broodjeszaak Maxice langs de Brugsesteenweg. (foto SB) © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Een broodjeszaak als een exemplarisch voorbeeld. De uitbaters van Maxice in Roeselare roepen op om lokaal te kopen. Ondertussen bevinden Kris en Myriam zich in een bizarre wereld. “Normaal staat het verkeer hier aan te schuiven, nu lijkt de Brugsesteenweg wel een spookstraat.”

In maart was het zes jaar dat Kris Godderis en Myriam De Guffroy langs de Brugsesteenweg 304, recht tegenover JBC, Maxice runnen. Daarvoor waren ze net geen tien jaar zaakvoerders van broodjeszaak La Grand Place op de Grote Markt in Roeselare.

De naam van de zaak verwijst naar hun zonen Maxime (13) en Mattice (19). “We verhuisden naar hier omdat we dit pand konden kopen en we iets van ons zelf wilden. Samen met onze twee personeelsleden vormen we een hecht team en we zijn ook blij met hoe de zaken lopen. Maar de coronacrisis gooit natuurlijk heel wat roet in het eten. Momenteel zit ons personeel tijdelijk werkloos thuis, wij zelf doen verder al is het niet echt rendabel. Maar we willen er ook zijn voor onze klanten en het zijn ook die klanten die vaak online (www.maxice.be) bestellen. De iets grotere bestellingen brengen we ook aan huis.”

“Koop aub lokaal”

De zaak telt ook binnen 50 plaatsen en een mooi terras met evenveel zitplaatsen. Het is ook een tearoom. “Met het zonnige weer zou ons terras al vol gezeten hebben. Een dik jaar geleden waren we al niet gediend door de beslissing dat langs onze kant van de Brugsesteenweg niet meer geparkeerd mag worden. Maar deze coronacrisis legt wel alles plat. Er is nu nauwelijks verkeer in de anders zou drukke Brugsesteenweg. Het lijkt hier wel een spookstraat. Wij beseffen dat we natuurlijk ook heel wat collega’s hebben die ook met de handen in het haar zitten. Daarom hebben we één boodschap voor de Roeselarenaars: koop aub lokaal. Want zo help je hopelijk heel wat zaken overleven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier