Met Au Damier op het Stationsplein sluit er in het voorjaar van 2021 een gevestigde waarde in Roeselare. Uitbater Stef Demeulemeester besliste samen met zijn vrouw Els Kerckaert geen vervolg meer te breien aan het mooie horecaverhaal dat het koppel er schreef. "In april 1998 startte ik hier als chefkok. Acht jaar later namen wij samen met Eddy Deprez en Yannick Lefranc de zaak over." Au Damier trok sindsdien bewust de kaart van de dagschotels. "Dat we...

Met Au Damier op het Stationsplein sluit er in het voorjaar van 2021 een gevestigde waarde in Roeselare. Uitbater Stef Demeulemeester besliste samen met zijn vrouw Els Kerckaert geen vervolg meer te breien aan het mooie horecaverhaal dat het koppel er schreef. "In april 1998 startte ik hier als chefkok. Acht jaar later namen wij samen met Eddy Deprez en Yannick Lefranc de zaak over." Au Damier trok sindsdien bewust de kaart van de dagschotels. "Dat werd echt een succesverhaal. 's Middags zit het hier telkens heel goed vol. Daarnaast kunnen we ook rekenen op trouwe verenigingen zoals Exotica. De drie zalen bij het eetcafé worden dan weer vaak gebruikt door verenigingen."Sinds januari 2010 runnen enkel Stef en Els nog het eetcafé. "2013 werd voor ons een bijzonder zwaar jaar met de heraanleg van het Stationsplein. We zijn recht gebleven in die moeilijke periode. We hebben klanten als het ware door het slijk getrokken zodat ze hier toch konden genieten van een hapje of een drankje. We zijn de trouwe klanten heel erg dankbaar dat ze na de realisatie van het Stationsplein massaal zijn teruggekeerd." Meer dan vijf jaar na het project Stationsplein gooit nu corona roet in het eten. "We zijn de eerste lockdown heel goed doorgekomen. Ook nu draait onze 'takestefaway' op volle toeren. Nee, corona is zeker niet de reden waarom we nu een andere weg inslaan. De voorbije periode hebben we wel veel kunnen nadenken. Als we nog iets anders willen doen is dat nu het moment. Hier hebben we alles bereikt wat er te bereiken valt", aldus Stef. De kans is groot dat zijn nieuwe professionele uitdaging iets met horeca te maken heeft. De uitbater van Au Damier volgde reeds een opleiding leermeester. "Ik zit sinds mijn veertiende al in de horeca. Dat is echt mijn ding."Au Damier blijft open tot halfweg maart. Stef hoopt dat de zaak toch zeker in januari de deuren mag heropenen. "De voorbije jaren zijn er hier heel mooie vriendschappen ontstaan. Het zou leuk zijn mochten we toch nog voor even mogen kunnen genieten van de aanwezigheid van de klanten." De uitbater hoopt daarnaast ook dat er snel een nieuwe uitbater gevonden wordt voor de gekende zaak. "Iemand die ons werk hier wil verderzetten. Wij zullen die nieuwe uitbater alvast voor honderd procent steunen." (BF)