Uitbater populaire Bredense frituur Alaska plots overleden

Geert Jacobs (51), de uitbater van de populaire Bredense frituur Alaska, is plots overleden. De frituur en familierestaurant gaat voor onbepaalde tijd dicht.


‘Alaska gesloten voor onbepaalde duur’, zo meldt de Facebookpagina van de bekende frituur aan de Kapelstraat in Bredene. Meer staat er niet vermeld, maar de vele reacties zijn blijken van deelneming. Zaakvoerder Geert Jacobs is dan ook plots overleden. Hij startte de zaak ruim 30 jaar geleden en breidde gaandeweg uit, eerst met een café en later tot een frituur-familierestaurant.

De Alaska, en ook een tijdje de tweede, niet meer bestaande zaak van Geert, Playa de la Noché, waren negen jaar de hoofdsponsor van eerst Bredene Sport en na de samensmelting ook van KSV Bredene. “De goedlachse, sympathieke Geert met zijn hart van goud, speelde een prominente rol in de redding van KSV Bredene na de samensmelting in 2013″, vertelt voorzitter Gregorio Salhi.

KSV Bredene is in diepe rouw na zijn overlijden. Geert is de schoonvader van bestuurslid Antony Ryckier en mijn beste vriend”, aldus Gregorio Salhi. “Geert was vorig jaar getuige bij mijn huwelijk. Ik ben hier helemaal kapot van. Dit komt volledig onverwacht. Al 25 jaar is Geert mijn steun en toeverlaat. We hebben samen al veel meegemaakt. Hij stapte als hoofdsponsor in het voetbal toen ik voorzitter werd. Dit is verschrikkelijk, zeker ook voor de familie van Geert.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.