Uitbater De Groene Dreve overleden aan brandwonden

Christof Vande Vyver. © GF
Redactie KW

Christof Vande Vyver (47) is in het brandwondencentrum van het UZ in Gent overleden aan de verwondingen die hij opliep tijdens de brand op donderdag 16 juli in praatcafé De Groene Dreve in Ardooie. Door een defect aan de koelkast brak toen een zware brand uit in het café.

Christof Vande Vyver kon het pand niet tijdig verlaten ondanks reddingspogingen van buren. Hij sliep, toen het vuur donderdagmiddag na zijn nachtshift in het groenteverwerkend bedrijf D’Arta ontstond.

De café-uitbater liep zware brandwonden in de derde graad op en werd overgebracht naar het brandwondencentrum van het UZ in Gent. Drie dagen lang was het bang afwachten, in het bijzonder voor zijn levenspartner en collega-uitbater van De Groene Dreve Johan Laridon.

“Diep bedroefd, machteloos en vol verdriet heb ik samen met Kymani en Axelle vannacht afscheid moeten nemen van mijn beste vriend, levenspartner en de helft van de Groene Dreve, Christof”, schrijft Johan Laridon op de Facebookpagina van het café. “Het heeft niet mogen zijn. Het was een ongelijke strijd. Je was omringd met de beste zorgen, waarvoor dank aan een schitterend verzorgend team. Maar nu was zelfs het beste niet goed genoeg. Christof, je zal gemist worden. Ik heb er geen woorden voor. Voor jou is een einde gekomen aan een lijdensweg die donderdag is begonnen. Pijn hoef je niet meer te hebben, daar wil ik mij aan vast houden. Verdomme, wat ga ik je missen.”

(JM/SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier