U2-benefiet brengt eerbetoon aan Roderik Struyve

Wijlen Roderik Struyve (derde van links), tussen zijn broers en vader op een U2-concert. (GF)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De organisatoren willen één jaar na zijn overlijden de overleden leerkracht én U2-fan herdenken.

Voor het vierde jaar op rij slaan enkele U2-fans uit West- en Oost-Vlaanderen de handen in elkaar voor Music For Life. Beurtelings organiseren ze in de twee provincies een optreden van de Belgische tribute band ‘U2be – The Belgian U2 Experience’. Dit jaar is West-Vlaanderen weer aan de beurt. Op zaterdag 9 november speelt de band in Het Entrepot in Brugge, waarbij dit keer de legendarische U2-plaat ‘Achtung Baby’ centraal zal staan. De opbrengst gaat voor het vierde jaar op rij integraal naar Think-Pink, de organisatie die strijdt tegen borstkanker.

Na goedkeuring van zijn weduwe en zijn familie zullen de organisatoren de benefietavond opdragen aan Roderik Struyve, zelf een bijzonder grote U2-fan. De 38-jarige Oostkampenaar, die werkte als leerkracht in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Assebroek, verloor vorig jaar op 7 november de strijd tegen een hersentumor. “Op vraag van zijn naasten zullen er geen grote speeches plaatsvinden, maar moet het vooral een gezellige avond worden zoals Roderik het zelf het liefste had: met familie en vrienden genieten van U2-muziek en een drankje.” Ook het Onze-Lieve-Vrouwecollege ziet de benefiet als herdenking aan de zeer geliefde leerkracht.

Tickets voor de benefietavond kosten 15 euro en kunnen online besteld worden via https://u2be.eu/thinkpink. Organisatoren Tom Claeys en Marianne Cattoor zullen ook komende zaterdagmorgen op ‘t Zand in Brugge staan om tickets en steunkaarten aan de man te brengen.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier