U15-speler bij KV Oostende Ibrahima Baldé verloor twee broertjes in brand in Laken; KVO springt getroffen familie te hulp

De brand in Laken kostte het leven aan de jonge broertjes van van Ibrahima Baldé.© BELGA
De brand in Laken kostte het leven aan de jonge broertjes van van Ibrahima Baldé.© BELGA
Redactie KW

Bij een woningbrand afgelopen woensdag in de Brusselse gemeente Laken kwamen twee jonge kinderen van amper 2 en 4 jaar om het leven. Het gaat om de broertjes van Ibrahima Baldé, een speler bij de U15 van KV Oostende. Vanuit de club worden er verschillende initiatieven opgestart om de speler en zijn familie te steunen.

Bij een woningbrand afgelopen woensdag in de Brusselse gemeente Laken kwamen twee jonge kinderen van amper 2 en 4 jaar om het leven. Het gaat om de broertjes van Ibrahima Baldé, een speler bij de U15 van KV Oostende. Vanuit de club worden er verschillende initiatieven opgestart om de speler en zijn familie te steunen. “Ibrahima geldt als een groot talent”, begint Rik Coucke, directeur van de KVO Se’Academy, het jeugdopleidingscentrum van KV Oostende. “Hij werd door onze scouting in Brussel opgemerkt een aangetrokken. Via het succesvolle voetbalprogramma EduFoot speelt hij voetbal bij ons en volgt hij tegelijk les aan de middelbare school Athena. Hij verblijft op internaat in Oostende. Toen het nieuws uit Brussel bekend raakte, hebben we hem meteen alle ondersteuning aangeboden. Uiteraard is dit een harde klap, maar Ibrahima houdt zich sterk.”

Crowdfunding

Ondertussen worden verschillende initiatieven opgestart via Facebook om de 14-jarige voetballer te steunen. Zijn trainer Wesley Deschacht en voetbalmakkers lanceren een kledinginzameling. De meeste kledij van Ibrahima bleef in de brand in Brussel. Er wordt specifiek gevraagd naar kledingmaat large en schoenmaat 45, omdat Ibrahima een grote kerel is.

Rik Coucke: “We laten Ibrahima niet aan zijn lot over.”©VDB / Rudy Declerck VDB
Rik Coucke: “We laten Ibrahima niet aan zijn lot over.”©VDB / Rudy Declerck VDB

Anderzijds zet ook de club zelf haar schouders onder een initiatief. “Het is de bedoeling om het gezin een stukje te helpen met het geld afkomstig uit de vorig jaar georganiseerde crowdfunding van ex-spelers Franck Berrier en Sébastien Siani”, vervolgt Coucke. “Wat en hoe, dat zullen we nog in detail bekijken. Maar we laten Ibrahima en zijn naasten niet aan hun lot over. Ook gedurende het seizoen proberen we zo goed mogelijk te helpen, zoals met bijvoorbeeld het bekomen van een treinabonnement.”

De woningbrand werd alvast niet veroorzaakt door opzettelijke brandstichting.

(TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.