Twoape is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen AZ Delta in Roeselare, het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper, OC Sint-Idesbald in Roeselare en de de Kliniek Sint-Jozef in Pittem. "Een primeur voor West-Vlaanderen", zeggen artsen Geert Everaert (Kliniek Sint-Jozef) en Ségolène Vandeputte (AZ Delta en Jan Yperman). Ook het West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid werkte mee aan de uitbouw van het project.

Er worden in Pittem zeven extra plaatsen gerealiseerd, in AZ Delta in Roeselare komen er zes nieuwe plaatsen. Jan Yperman krijgt twaalf nieuwe plekken en bij Sint-Idesbald in Roeselare gaat het over zeven extra plaatsen.

"Er is een duidelijke nood aan meer opvangplaatsen die door meerdere diensten samen worden gerealiseerd. Veel kinderen kan je immers niet helpen vanuit één sector. Geestelijke gezondheidszorg en opvoeding leunen dicht bij elkaar aan. Een nauwere samenwerking laat toe om een betere continuïteit van de ondersteuning en zorg op maat te garanderen. Zo is er in de jeugdhulp soms nood aan expertise uit de kinderpsychiatrie. In plaats van kinderen naar de psychiatrie over te brengen, willen we de kennis de jeugdhulp binnen loodsen. Dat komt het kind in kwestie alleen maar ten goede."

Het project mikt op kinderen van 3 tot 18 uur en de uitbreiding is mogelijk door de afbouw van ziekenhuisbedden in AZ Delta en Jan Yperman.

Twoape is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen AZ Delta in Roeselare, het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper, OC Sint-Idesbald in Roeselare en de de Kliniek Sint-Jozef in Pittem. "Een primeur voor West-Vlaanderen", zeggen artsen Geert Everaert (Kliniek Sint-Jozef) en Ségolène Vandeputte (AZ Delta en Jan Yperman). Ook het West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid werkte mee aan de uitbouw van het project.Er worden in Pittem zeven extra plaatsen gerealiseerd, in AZ Delta in Roeselare komen er zes nieuwe plaatsen. Jan Yperman krijgt twaalf nieuwe plekken en bij Sint-Idesbald in Roeselare gaat het over zeven extra plaatsen."Er is een duidelijke nood aan meer opvangplaatsen die door meerdere diensten samen worden gerealiseerd. Veel kinderen kan je immers niet helpen vanuit één sector. Geestelijke gezondheidszorg en opvoeding leunen dicht bij elkaar aan. Een nauwere samenwerking laat toe om een betere continuïteit van de ondersteuning en zorg op maat te garanderen. Zo is er in de jeugdhulp soms nood aan expertise uit de kinderpsychiatrie. In plaats van kinderen naar de psychiatrie over te brengen, willen we de kennis de jeugdhulp binnen loodsen. Dat komt het kind in kwestie alleen maar ten goede."Het project mikt op kinderen van 3 tot 18 uur en de uitbreiding is mogelijk door de afbouw van ziekenhuisbedden in AZ Delta en Jan Yperman.