Twintigtal leerlingen KTA Brugge in quarantaine

© Davy Coghe
Redactie KW

Een klas van het zesde middelbaar in KTA Brugge moet twee weken in quarantaine nadat er woensdagochtend een coronabesmetting werd vastgesteld bij één van de leerlingen. Het is al de derde school in Brugge waar leerlingen in quarantaine zitten.

“Het gaat om een leerling van de richting Sport in het zesde jaar”, bevestigen ze binnen de muren van het KTA. Het CLB werd onmiddellijk gecontacteerd en ook alle klasgenoten werden op de hoogte gebracht. Zij worden nu voor twee weken in quarantaine geplaatst. Volgens de directie werden alle maatregelen die moeten genomen worden na een besmetting nauwgezet opgevolgd. “Voorlopig blijft het bij één klas die in quarantaine moet. Alle klasgenoten zullen ook getest worden”, laat de school weten via een woordvoerster. Logischerwijs gaat een positieve coronatest binnen een school gepaard met wat onrust bij de ouders. Zij worden allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht. Als er binnen de schoolmuren de komende dagen nog besmettingen zouden opduiken, zal de directie niet aarzelen om verdere stappen te ondernemen.

Het KTA is al de derde school in Brugge die de voorbije dagen werd geconfronteerd met een positieve coronabesmetting. Dinsdag al raakte bekend dat 24 leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Sint-Andries twee weken verplicht moeten thuis zitten nadat een leerling besmet raakte. Bij het Sint-Leo Hemelsdaele in het centrum zitten voorlopig dan weer 28 leerlingen van twee verschillende klassen in quarantaine na twee besmettingen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier