Twintigtal bewoners en negen medewerkers besmet bij wzc Ter Westroze

© JCR
Redactie KW

Ook het Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Ter Westroze in Westrozebeke blijft niet gespaard tijdens deze coronacrisis. Een twintigtal bewoners geraakte besmet en ook negen medewerkers testten positief.

Net zoals vele andere woonzorgcentra ontsnapt ook het woonzorgcentrum langs de Dorpsstraat in Westrozebeke niet aan het coronavirus. “Een twintigtal bewoners liepen het virus op. Het gaat om mensen vanop dezelfde afdeling. Ze hebben milde symptomen en stellen het goed”, aldus directeur Lien Vandamme. Ook negen personeelsleden testten de voorbije periode positief, drie ervan zijn gezond en zijn inmiddels terug aan de slag.

Ondertussen communiceerde het woonzorgcentrum ook naar de familie van de bewoners. De bewoners op de afdeling waar er geen besmettingen zijn, mogen nog steeds een bezoeker over de vloer krijgen. Op de afgescheiden afdeling met besmette bewoners is momenteel geen bezoek toegelaten. “We zorgen er wel voor dat die bewoners via bijvoorbeeld Skype of Messenger in contact komen met hun familie”, aldus Vandamme. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier