Twintigste editie van Okra-rommelmarkt in Wakken

Het organiserend comité, samen met de vele medewerkers. © BB
Redactie KW

Okra Wakken/Markegem organiseert tijdens het weekend van 26 en 27 oktober voor de twintigste keer een rommelmarkt in cultuurcentrum Hondius. Voor de vereniging is die activiteit vooral een sociale gebeurtenis. Gedurende drie dagen worden ruim 20 leden en vrijwilligers opgetrommeld om alles in goede banen te leiden.

Het was in het millenniumjaar 2000 dat de allereerste editie van de rommelmarkt plaatsvond. De Wakkense KBG-leiders Arséne Cottens en Libert Degroote delegeerden de taken en Gilbert Heyde was projectleider en bestuurde het computergebeuren. Ze kregen daarbij de hulp van heel wat medewerkers, waarvan sommigen ook nu nog actief zijn bij de vereniging. Ook toen al was de toegang gratis.

Voor de Wakkenaren is de rommelverkoop een traditie geworden: iedereen weet dat dit evenement tijdens het laatste weekend van oktober plaatsvindt. Het is het ideale moment om eventjes de kasten leeg te maken en de zolder op te ruimen. Als randactiviteit wordt telkens een bar ingericht en worden er pannenkoeken geserveerd.

Afleveren

Wie iets wenst te verkopen, kan zijn goederen gaande van speelgoed, huis- en keukenapparatuur tot boeken en strips afleveren op vrijdag 25 oktober van 15 tot 20 uur en op zaterdag 26 oktober van 9 tot 12 uur. Enkel kledij, schoenen en voedingsmiddelen worden niet aanvaard.

Alles wordt genummerd en van een prijs voorzien. De verkoper bepaalt de prijs. De minimum verkoopwaarde is 2,5 euro. Zondagavond, van 17.30 tot 19 uur, mag de opbrengst afgehaald worden. De niet-verkochte goederen moeten opnieuw mee naar huis genomen worden.

Aan de bar kun je genieten van ‘Het Wakkens Kommeke’, een typische borrelspecialiteit en lekkere jubileumpannenkoeken. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier