Twintig jaar Nieuw Wakkens Toneel met jubileumavond

Op de foto de voorzitter, regisseur en de nieuwe acteurs. Boven v.l.n.r.: David Verbeure (voorzitter), Fernand Coremans (regisseur), Jurgen Beke en Els Meesseman, Koenraad Degroote. Onder v.l.n.r. Gino Monteyne, Ruben De Praeter, Jurgen Lessens, Gunther Simoens en Johan Derijcke. (foto BB)
Redactie KW

Het NTW of Nieuw Wakkens Toneel pakt op 25 januari uit met een jubileumavond. In maart zijn er vijf toneelvoorstellingen met enkele nieuwe acteurs én een nieuwe regisseur. We spraken met voorzitter David Verbeure.

Waarom pakken jullie uit met deze jubileumavond?

“We willen alle actieve leden en al wie ooit deel uitmaakte van onze toneelgroep samenbrengen in het Hondiuspark op zaterdag 25 januari. Wij bieden chateaubriand aan voor 20 euro per persoon. Verder is er een speciaal gastoptreden met ex-acteurs en ex-regisseurs. We presenteren ook een kleine tentoonstelling met materiaal van de voorbije 20 jaar.”

Wat zijn jouw belangrijkste taken als voorzitter?

“Vooral de vergaderingen leiden en de vereniging coördineren. Maar in ons bestuur bestaat er geen hiërarchie. De taken zijn strak en specifiek verdeeld en iedereen voert zijn taak heel plichtbewust uit. Wij hebben een goeddraaiende ploeg en bij de acteurs is er veel samenhorigheid en plezier. Ikzelf ben 19 jaar actief bij de vereniging, eerst als losse medewerker bij de techniek, later als bestuurslid en nu al 15 jaar als voorzitter. De toneelstukken worden gekozen door José Maes en Martine Sabbe (penningmeester). Linda Declercq zorgt voor de rekwisieten, Gino Monteyne is verantwoordelijk voor de website en ikzelf sta in voor de grafische ondersteuning.”

Het toneelstuk voor dit jaar is ‘Een vlo in een oor!’?

“Klopt, het is een dolle komedie en er zijn vijf voorstellingen geplandin maart. Er zijn dit jaar een heleboel nieuwe acteurs met onder meer burgemeester Koenraad Degroote. Ook de regisseur Fernand Coremans is nieuw. Hij heeft veel ervaring als acteur en regisseur en is voor onze groep alvast een meerwaarde. Onder de nieuwe acteurs zijn er een aantal aanwezig die dit stuk in 1995 al speelden en nu op aanvraag diezelfde rol nog eens opnemen. Anderen zijn dan weer volledig nieuw of komen van andere toneelgezelschappen.”

Welke toneelstuk had het meeste succes in de voorbije 20 jaar?

“Vorig jaar was voor ons een grand cru-editie. De groep speelde met veel passie en vertrouwen. De voorstellingen van ‘Een motie van vertrouwen’ waren stuk voor stuk uitverkocht en de respons van het publiek was voor ons een hart onder de riem. Er kwamen in totaal ruim 1.000 toeschouwers. Hopelijk kunnen we dit in maart herhalen en wie weet zelfs overtreffen. We kijken er alvast hoopvol naar uit.”


Kaarten voor de jubileumavond van 25 januari reserveren, kan via www.wakken2020.be of 0476 20 43 26. Bestellen kan tot 20 januari. Tickets voor de voorstellingen op 15, 21, 22, 27 en 28 maart kopen, kan via www.wakkenstoneel.be, via kaarten@wakkenstoneel.be, via 0468 14 84 08 of in ‘t Gazettewinkeltje. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier