Twintig edities van Oostende voor Anker gevierd met boek

Van donderdag 23 tot zondag 26 mei vindt de twintigste editie van Oostende voor Anker plaats. Het maritieme festival, een echte publiekstrekker in Oostende, staat dit jaar helemaal in het teken van de expeditie van de Mercator naar het Paaseiland. Ter ere van de twintig edities komt er ook een bijzonder boek uit.

Naar aanleiding van twintig edities Oostende voor Anker komt er dit jaar een boek uit met anekdotes, wijsheden en fotomateriaal van de voorbije jaren. © GLO

Het gratis festival overspoelt volgende week weer Oostende met tweemasters en driemasters, maar ook schoeners, jachten, platbodems… Absolute blikvanger is Le Galion, een van de kathedralen van de zee. Traditiegetrouw is er naast de boten ook weer van alles te doen. Er zijn 125 standhouders – dat zijn er 25 meer dan vorig jaar – en 130 vaartuigen. Er is versgerookte haring en zalm, streekproducten, randanimatie, nautische muziek… Wie zeebenen heeft, kan ook meevaren met enkele schepen.

Naar aanleiding van twintig edities Oostende voor Anker komt er dit jaar een boek uit met anekdotes, wijsheden en fotomateriaal van de voorbije jaren. Het boek is te verkrijgen aan de infostand tijdens het festival.

Daarnaast kan je dit jaar naar een thematentoonstelling aan boord van de Mercator. Daar wordt het verhaal verteld van de expeditie van het schip naar de Paaseilanden.

Nieuw is het feit dat de Vistrap voor het eerst betrokken wordt bij het maritiem festifal. Op zaterdag en zondag kan je de vissers er aan het werk zien. Tussen 6 en 7 uur ‘s morgens wordt de vis gelost en vanaf 10 uur is er ook kinderanimatie en demonstraties vis fileren.

Nog nieuw is een kinderparcours langs de schepen en pleinen. De kinderen ontdekken op een speelse manier hoe het leven aan boord van een schip er eigenlijk uitziet. Op het einde van het spel kijrgen de kindjes een geschenk.

(GLO)

Oostende voor Anker vindt plaats van donderdag 23 mei tot zondag 26 mei, telkens van 10 tot 19 uur. Meer info via www.oostendevooranker.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.